Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn. Voeg de melk en de boursin toe en stamp de aardappelen fijn met de pureestamper.
Maak de champignons schoon en snij ze doormidden. Grote champignons in vieren snijden
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons lichtbruin. Bak de gesnipperde knoflook op het laatst even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Snij de rucola grof.
Roer de rucola, champignons en gedroogde tomaatjes door de gestampte aardappelen.
Warm goed door en breng de stamppot op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Maak de champignons schoon en snij ze doormidden. Grote champignons in vieren snijden
Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de champignons lichtbruin. Bak de gesnipperde knoflook op het laatst even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Snij de rucola grof.
Roer de rucola, champignons en gedroogde tomaatjes door de gestampte aardappelen.
Warm goed door en breng de stamppot op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had een zak rucola liggen die echt op moest. In een kookboekje van boursin kwam ik een stamppot rucola tegen met boursin. En die had ik ook nog in de koelkast. Samen met de champignons en de gedroogde tomaatje ontstond deze heerlijke stamppot. We hebben ervan genoten en het was super snel klaar.
Ingrediƫnten
500 gram kruimige aardappelen
1 eetlepel olijfolie
200 gram kleine champignons (Jumbo)
2 knoflookteentjes, gesnipperd
2 of 3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in kleine stukjes
Plm. 50 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
Plm. 65 gram rucola
Peper, zout,
Paar druppels worcestersaus
1/2 dl warme melk
1 eetlepel olijfolie
200 gram kleine champignons (Jumbo)
2 knoflookteentjes, gesnipperd
2 of 3 gedroogde tomaten op olie, uitgelekt in kleine stukjes
Plm. 50 gram boursin of andere roomkaas met kruiden
Plm. 65 gram rucola
Peper, zout,
Paar druppels worcestersaus
1/2 dl warme melk
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
aardappelstamper
koekenpan
aardappelstamper
koekenpan
Leuke tips
Heerlijke vegetarische stamppot, maar wie toch vlees wil: gebakken spekjes smaken er vast heel lekker door.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484391
Homepage ID
886977
Teller
1925
Drank
Uit
Bookmarked
22
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid