Bereidingswijze
Bereid het aardappeltaartje :
-schil, was en snij de aardappelen in dunne slierten met behulp van een fijne rasp. Rits het takje tijm en meng deze samen met de fijngehakte platte peterselie tussen de aardappelslierten. Maak er taartjes van en bak deze in een beetje boter mooi goudbruin aan beide kanten. Houd warm.
Maak de ketchup :
-laat de fijngehakte ui en look fruiten in een kookpot.
-Voeg dan de gepelde tomaten, de ketchup en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel zachtje sudderen en mix het daarna tot een fijne saus.
-Meng de fijngehakte platte peterselie en sjalotten onder het kalfsgehakt en maak er met vochtige handen mooie hamburgers van.
-Bak deze gedurende 4 minuten voor een rosé hamburger.
-Warm ondertussen de broodjes op in de oven.
-Leg nu de aardappeltaartjes op het bord. Leg wat rucola, een paar rode uiringen, stukjes geconfijte tomaat en de hamburger op het broodje. Serveer de ketchup apart.
-schil, was en snij de aardappelen in dunne slierten met behulp van een fijne rasp. Rits het takje tijm en meng deze samen met de fijngehakte platte peterselie tussen de aardappelslierten. Maak er taartjes van en bak deze in een beetje boter mooi goudbruin aan beide kanten. Houd warm.
Maak de ketchup :
-laat de fijngehakte ui en look fruiten in een kookpot.
-Voeg dan de gepelde tomaten, de ketchup en de basilicum toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel zachtje sudderen en mix het daarna tot een fijne saus.
-Meng de fijngehakte platte peterselie en sjalotten onder het kalfsgehakt en maak er met vochtige handen mooie hamburgers van.
-Bak deze gedurende 4 minuten voor een rosé hamburger.
-Warm ondertussen de broodjes op in de oven.
-Leg nu de aardappeltaartjes op het bord. Leg wat rucola, een paar rode uiringen, stukjes geconfijte tomaat en de hamburger op het broodje. Serveer de ketchup apart.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekkere burger
Ingrediënten
3 lepels tomatenketchup
100 g boter
1/2 bussel platte peterselie
1 takje tijm
600 g aardappelen
olijfolie
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 bussel basilicum
2 fijngehakte uien
600 g kalfsgehakt
1 doos gepelde tomaten
Peper en zout
1 geconfijte tomaat
1 rode ui in ringen gesneden
100 g raketsla
4 hamburgerbroodjes
2 sjalotten heel fijn gehakt (Klassiek)
1 bos krulpeterselie
100 g boter
1/2 bussel platte peterselie
1 takje tijm
600 g aardappelen
olijfolie
2 fijngehakte teentjes knoflook
1 bussel basilicum
2 fijngehakte uien
600 g kalfsgehakt
1 doos gepelde tomaten
Peper en zout
1 geconfijte tomaat
1 rode ui in ringen gesneden
100 g raketsla
4 hamburgerbroodjes
2 sjalotten heel fijn gehakt (Klassiek)
1 bos krulpeterselie
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484369
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
delhaize
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid