Bereidingswijze
Verhit de olie in een grote pan.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de uien en de knoflook mee tot glazig.
Bak de sambal oelek, tomatenpuree, laurierblaadje, kerriepoeder en paprikapoeder plm. 1 minuut mee.
Voeg de prei en de bruine bonen hieraan toe en roer alles goed door.
Doe nu plm. 1200 ml water met de bouillontabletten erbij.
Meng de ketjap manis, azijn, bruine basterd, en pindakaas door de soep en breng alles aan de kook. Laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken.
Doe de worst in de soep en laat alles op een lage warmtebron nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de soep op smaak met peper en zout.
Vind je de soep te dik voeg dan nog wat water toe.
Bak hierin de spekreepjes lichtbruin.
Bak de uien en de knoflook mee tot glazig.
Bak de sambal oelek, tomatenpuree, laurierblaadje, kerriepoeder en paprikapoeder plm. 1 minuut mee.
Voeg de prei en de bruine bonen hieraan toe en roer alles goed door.
Doe nu plm. 1200 ml water met de bouillontabletten erbij.
Meng de ketjap manis, azijn, bruine basterd, en pindakaas door de soep en breng alles aan de kook. Laat de soep plm. 15 minuten zachtjes koken.
Doe de worst in de soep en laat alles op een lage warmtebron nog 15 minuten zachtjes pruttelen.
Maak de soep op smaak met peper en zout.
Vind je de soep te dik voeg dan nog wat water toe.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze maaltijd bruine bonen soep is een lekker pittige soep voor koude dagen. Met veel prei en een beetje Indonesisch gekruid. Wij vonden het een verrukkelijke soep.
Ingrediƫnten
Grote pot bruine bonen (plm. 800 gr), uitgelekt en afgespoeld
2 eetlepels arachideolie
50 gram magere gerookte spekreepjes
2 middelgrote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 laurierblaadje
2 stuks prei, schoongemaakt in halve ringen gesneden
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 eetlepel witte natuurazijn
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel pindakaas
2 vleesbouillontabletten
1 rookworst
Peper, zout
2 eetlepels arachideolie
50 gram magere gerookte spekreepjes
2 middelgrote uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel sambal oelek
1 eetlepel tomatenpuree
1 eetlepel kerriepoeder
1 eetlepel paprikapoeder
1 laurierblaadje
2 stuks prei, schoongemaakt in halve ringen gesneden
2 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 eetlepel witte natuurazijn
1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
1 eetlepel pindakaas
2 vleesbouillontabletten
1 rookworst
Peper, zout
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484223
Homepage ID
886977
Teller
2060
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid