Beef Wellington vega

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 12/15/2020 - 16:27
Bereidingswijze

Fruit 1 gesnipperde rode ui en 3 tenen fijngesneden knoflook in een klont boter.
Voeg na 2 minuten 100 ml witte wijn, 100 ml water en een bouillonblokje toe. Laat op halfhoog vuur 15 minuten pruttelen.
Snijd ondertussen de champignons fijn en bak in een klont boter in 10 minuten bruin (tot het vocht is verdampt).
Voeg de champignons toe aan het ui-knoflookmengsel. Als het goed is, is een groot deel van het vocht verdampt. Voeg ook de blaadjes van een paar takjes tijm toe en laat het geheel nog 10 minuten zachtjes sudderen.
Roerbak ondertussen 400 gr spinazie circa 4 minuten tot het geslonken is. Afspoelen met koud water, bestrooien met zout en peper en goed uitlekken (vocht eruit knijpen).
Meng 50 gr fijngemalen walnoten en 20 gr paneermeel door het champignon-mengsel zodat het geheel wat bindt. Voeg naar smaak extra zout en peper toe.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Verdeel in het midden eerst de spinazie, dan de champignons en vervolgens de verbrokkelde blauwe kaas. Vouw goed dicht en bestrijk met eigeel. Plaats circa 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke vegetarische en feestelijke maaltijd
Ingrediƫnten
400 g kastanje champignons
400 g verse spinazie
125 g blauwe kaas
50 g walnoten
20 g paneermeel
100 ml witte wijn of 100 ml extra water
3 tenen knoflook
1 rode ui
1 rol vers bladerdeeg
1 groentebouillonblokje
1 ei (eigeel)
Takjes verse tijm
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Vegetarisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484209
Homepage ID
2028198
Teller
503
Bron
Smaakmenutie
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
mobiel_1330952360
Gelegenheid