Bereidingswijze
Schil de knolselderij en de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Bak de knolselderij en de aardappelen gaar in water met zout. Giet af in een vergiet en alles goed uitlekken. Zet nog heel even terug op de warmtebron zodat er geen vocht meer overblijft. Stamp de knolselderij met de aardappelen met een aardappelstamper.
Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de uien glazig. Bak het laurierblad, jeneverbessen, karwijzaad en de tijm heel even (2 minuten) mee.
Voeg hier de blokjes gerookte kipfilet en de zuurkool toe en bak heel even mee.
Voeg de witte wijn en de cranberry's hieraan toe en zet de warmtebron hoog. Breng alles aan de kook.
Laat de zuurkool zonder deksel in plm. 20 minuten zachtjes gaar koken. Af en toe omscheppen. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes appel toe aan de zuurkool.
Na 20 minuten moet het vocht van de zuurkool zo goed als verdwenen zijn. Mocht dat niet het geval zijn laat de zuurkool dan even nog een beetje uitlekken in een vergiet.
Meng de zuurkool met de knolselderijaardappelpuree. .
Roer de crème fraîche erdoor en eventueel een klontje roomboter.
Maak op smaak met peper en zout
Dien de zuurkool op met de plakjes gerookte kipfilet.
Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de uien glazig. Bak het laurierblad, jeneverbessen, karwijzaad en de tijm heel even (2 minuten) mee.
Voeg hier de blokjes gerookte kipfilet en de zuurkool toe en bak heel even mee.
Voeg de witte wijn en de cranberry's hieraan toe en zet de warmtebron hoog. Breng alles aan de kook.
Laat de zuurkool zonder deksel in plm. 20 minuten zachtjes gaar koken. Af en toe omscheppen. Voeg de laatste 5 minuten de blokjes appel toe aan de zuurkool.
Na 20 minuten moet het vocht van de zuurkool zo goed als verdwenen zijn. Mocht dat niet het geval zijn laat de zuurkool dan even nog een beetje uitlekken in een vergiet.
Meng de zuurkool met de knolselderijaardappelpuree. .
Roer de crème fraîche erdoor en eventueel een klontje roomboter.
Maak op smaak met peper en zout
Dien de zuurkool op met de plakjes gerookte kipfilet.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
In deze stamppot zuurkool worden minder aardappelen gebruikt. In plaats daarvan knolselderij. Ik had dit nog nooit eerder gegeten, maar we vonden het allebei erg lekker. De knolselderij proefde je niet echt erboven uit. Het was een eenheid van smaken. De licht rooksmaak die zo lekker is zuurkool krijg je door de gerookte kipfilet die voor een groot deel wordt meegekookt. De zuurkoolwordt lekkersmeuïg door de crème fraîche.
Dit gaan we echt vaker eten.
Dit gaan we echt vaker eten.
Ingrediënten
500 gram zuurkool
300 gram knolselderij
3 grote kruimige aardappelen
1 flinke ui, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
6 jeneverbessen, gekneusd
1 theelepel karwijzaad
2 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
Plm. 200 gram gerookte kipfilet, deel in blokjes, deel in plakjes
1 glas witte wijn
Gemalen zwarte peper
100 ml crème fraîche
1 appel, bijv Elstar, in kleine blokjes
2 eetlepels gedroogde cranberry's
10 gram roomboter
300 gram knolselderij
3 grote kruimige aardappelen
1 flinke ui, gesnipperd
2 eetlepels zonnebloemolie
6 jeneverbessen, gekneusd
1 theelepel karwijzaad
2 theelepel gedroogde tijm
1 laurierblad
Plm. 200 gram gerookte kipfilet, deel in blokjes, deel in plakjes
1 glas witte wijn
Gemalen zwarte peper
100 ml crème fraîche
1 appel, bijv Elstar, in kleine blokjes
2 eetlepels gedroogde cranberry's
10 gram roomboter
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan
Leuke tips
Lekker met stoofpeertjes of appelmoes.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484171
Homepage ID
886977
Teller
403
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid