Gehaktballen met oestersaus en vers geraspte nootmuskaat.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/12/2020 - 23:01
Bereidingswijze
Meng alle ingrediƫnten met het gehakt en vorm de gehaktballen van 250 a 300 gram zodat er er geen lucht meer in zit en leg ze op een schaal, plaats die een uurtje afgedekt in de koelkast zodat de smaken kunnen intrekken en het voorkomt zo meestal ook dat de ballen gaan barsten met braden. Laat (niet te weinig) braadboter en wat plantaardige olie gemengd heet worden en plaats de ballen voorzichtig in de pan met voldoende ruimte en zet de temperatuur wat lager zodat je ze rustig om en om bruin kunt braden. Als de ballen mooi rondom bruin zijn doe je er een beetje heet water bij en zet je de deksel schuin op de pan. Afhankelijk van het formaat duurt het tussen de 25 en 45 minuten tot ze gaar zijn. Ik draai de ballen regelmatig en verwissel ze ook van plek in de pan. Zelf meet ik de kerntemperatuur (72 graden) zodat ze niet onnodig lang op staan en dus droger worden.
Afbeelding
Gehaktballen met oestersaus en vers geraspte nootmuskaat.
Aantal personen
7.00
Aantal stuks
7.00
Vertel iets leuks over dit recept
Als gehaktbal liefhbebber heb ik veel recepten geprobeerd en uiteindelijk dit recept samen gesteld in de loop der jaren en is mijn zoektocht ten einde! Ik maak flinke ballen van 300 gram per stuk maar dat kun je zelf bepalen natuurlijk.
Ingrediƫnten
2 kg half om half of runder gehakt, 150 gram paneermeel, 3 eieren, 2 el mosterd, 4 el oestersaus, 1 tl foelie, 1 tl cayenne peper, 1 dessertlepel koriander, 1 dessertlepel paprika, 1 dessertlepel suiker, 2 dessertlepels vers geraspte nootmuskaat, flinke scheut maggi, 8 gr witte peper, 15 gr zout
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan, hapjespan of in de oven.
Leuke tips
Ik weeg de ballen op een weegschaaltje.
Ik draai de ballen met twee houten lepels om.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484145
Homepage ID
2978351
Teller
4
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
Kalekokkie
Gelegenheid