Kaastaart met bosbes en viooltjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 12/12/2020 - 09:56
Bereidingswijze
1 Laat de dadels 15 minuten wellen in wat water, en week ook de blaadjes gelatine in koud water.
2 Warm de diepgevroren bosbessen op met 10 cl water tot het geheel kort kookt. Mix en zeef het sap, voeg de suiker toe en reduceer het geheel op een laag vuur tot ongeveer 50 cl sap. Voeg ook 2 eetlepels viooltjessiroop toe. Laat vervolgens de blaadjes gelatine een voor een oplossen in het hete bosbessensap en roer goed los.
3 Meng het sap van de bosbessen zorgvuldig met de kaas. Voeg ook het citroensap toe.
4 Mix de amandelen in de keukenrobot,samen met de dadels tot een grove pasta. Bekleed de taartbodem van je springvorm met bakpapier en druk de amandelpasta aan tot je een gladde bodem hebt. Stort het bosbes-kaasmengsel erbovenop en laat minstens 4 uur opstijven.
5 Haal de taart uit de vorm, en bestrooi met extra bosbessen en viooltjes.
Afbeelding
Kaastaart met bosbes en viooltjes
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijke en lekkere kaastaart die we zonder oven klaarmaken ......heerlijkĀ 
Ingrediƫnten
Voor de bodem :
100 g dadels
100 g amandelen
zoutsnuifje

Voor de vulling :

6 blaadjes gelatine (10 g)
600 g bosbessen (diepvries)
200 g suiker
2 el siroop (viooltjessiroop)
1 kg roomkaas (type Philadelphia)
1/2 citroen (sap)

Voor de afwerking :

125 g bosbessen
1 bakje eetbare bloem (viooltjes)
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenrobot
springvorm
bakpapier
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
1484135
Homepage ID
1090993
Teller
21
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Author Image
marcdepester
Gelegenheid