Bereidingswijze
Breng in een pan een klein laagje water aan de kook. Pak een stoommandje of vergiet. Snijd de tempeh in plakken en leg in het stoommandje/vergiet. Zet op de pan en doe de deksel erop. Laat 10 minuten stomen. Meng ondertussen in een kommetje de knoflook, gember, sojasaus, ahornsiroop, appelazijn en paprikapoeder door elkaar. Rooster de cashewnoten goudbruin in een bakpannetje en kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de Bimi® grof en de rode ui in dunne ringen.
Snijd de tempeh in dunne rechthoekige blokjes. Om het knapperig te krijgen is het belangrijk dat je de blokjes echt klein snijdt. Doe in een kom en giet de dressing erover. Laat minimaal een kwartier marineren.
Verwarm in een bakpan op middelhoog vuur 2 el kokosolie of andere olie. Bak de tempeh op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat de tempeh genoeg ruimte heeft en niet op elkaar ligt. Schep regelmatig om tot alle kanten goudbruin zijn. Schep in een kom bedekt met keukenpapier en laat uitlekken.
Verwarm in dezelfde pan nog een klein scheutje olie en bak de rode ui zo'n 3 minuten terwijl je hem regelmatig omschept. Voeg nu de bimi toe en een scheutje water en wok nog 2-3 minuten.
Verdeel de rijst over twee borden, schep de groenten erop en vervolgens de tempeh en cashewnoten. Lekker om te serveren met sambal en koriander en eventueel een extra scheutje sojasaus.
Snijd de tempeh in dunne rechthoekige blokjes. Om het knapperig te krijgen is het belangrijk dat je de blokjes echt klein snijdt. Doe in een kom en giet de dressing erover. Laat minimaal een kwartier marineren.
Verwarm in een bakpan op middelhoog vuur 2 el kokosolie of andere olie. Bak de tempeh op middelhoog vuur goudbruin en knapperig. Hiervoor moet je ervoor zorgen dat de tempeh genoeg ruimte heeft en niet op elkaar ligt. Schep regelmatig om tot alle kanten goudbruin zijn. Schep in een kom bedekt met keukenpapier en laat uitlekken.
Verwarm in dezelfde pan nog een klein scheutje olie en bak de rode ui zo'n 3 minuten terwijl je hem regelmatig omschept. Voeg nu de bimi toe en een scheutje water en wok nog 2-3 minuten.
Verdeel de rijst over twee borden, schep de groenten erop en vervolgens de tempeh en cashewnoten. Lekker om te serveren met sambal en koriander en eventueel een extra scheutje sojasaus.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijk, vegetarisch Bimi® wokgerecht van foodie Vegadutchie die binnen een handomdraai op tafel staat. Een aanrader!
Ingrediënten
200 gr Bimi® broccoli
200 gr tempeh
150 gr witte rijst
1 rode ui
2 knoflooktenen, fijngesneden
3 el sojasaus
2 el ahornsiroop
1 tl appelazijn
1 tl verse gember, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
1 tl sambal
Handje cashewnoten
Scheutje kokosolie of andere olie om in te bakken
Snufje koriander
200 gr tempeh
150 gr witte rijst
1 rode ui
2 knoflooktenen, fijngesneden
3 el sojasaus
2 el ahornsiroop
1 tl appelazijn
1 tl verse gember, fijngesneden
1 tl paprikapoeder
1 tl sambal
Handje cashewnoten
Scheutje kokosolie of andere olie om in te bakken
Snufje koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484089
Homepage ID
2975801
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid