Bereidingswijze
Was de aardappelen en snijd ze daarna in kleine dobbelsteentjes. Smelt een klontje boter in een pannetje op het vuur en bak de er bokjes goudbruin in.
Meng het gehakt met de sjalot, het broodkruim, mosterd, de kaas en het ei. Kruid met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in een klontje boter.
Snijd de stronkjes witloof in vieren. Kruid ze met peper en zout en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg nog de reepjes spek en de blokjes appel toe. Blus het geheel met het bier en de room. Laat vervolgens inkoken. Breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.
SERVEREN:
Schik de stronkjes witloof mooi op een bord. Leg er enkele gehaktballetjes bij. Werk af met de aardappelblokjes, de romige saus van het witloof en de salade van rauwe witloof.
Meng het gehakt met de sjalot, het broodkruim, mosterd, de kaas en het ei. Kruid met peper en zout en rol er kleine balletjes van. Bak de balletjes goudbruin in een klontje boter.
Snijd de stronkjes witloof in vieren. Kruid ze met peper en zout en stoof ze aan in een klontje boter. Voeg nog de reepjes spek en de blokjes appel toe. Blus het geheel met het bier en de room. Laat vervolgens inkoken. Breng indien nodig extra op smaak met peper en zout.
SERVEREN:
Schik de stronkjes witloof mooi op een bord. Leg er enkele gehaktballetjes bij. Werk af met de aardappelblokjes, de romige saus van het witloof en de salade van rauwe witloof.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Feestelijke gehaktballetjes in een romig witloofsausje , heerlijk gerecht !
Ingrediënten
Voor de aardappelblokjes:
2 dikke aardappelen
boter
peper - zout
Voor de gehaktballetjes:
500 gr gemengd gehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el broodkruim
1 el mosterd
50 gr Oude (Flandrien) kaas, fijngehakt
1 ei
Voor het gestoofd witloof:
2 stronkjes witloof, in vieren
1 dikke plak gegaard spek, in reepjes
1 zoetzure appel, geschild en in blokjes
100 ml Blond streekbier
100 ml room
Voor de salade van witloof:
1 stronkje witloof, fijngesnipperd
0,5 zoetzure appel, in kleine blokjes
2 dikke aardappelen
boter
peper - zout
Voor de gehaktballetjes:
500 gr gemengd gehakt
1 sjalot, fijngesnipperd
1 el broodkruim
1 el mosterd
50 gr Oude (Flandrien) kaas, fijngehakt
1 ei
Voor het gestoofd witloof:
2 stronkjes witloof, in vieren
1 dikke plak gegaard spek, in reepjes
1 zoetzure appel, geschild en in blokjes
100 ml Blond streekbier
100 ml room
Voor de salade van witloof:
1 stronkje witloof, fijngesnipperd
0,5 zoetzure appel, in kleine blokjes
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484019
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
njam
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid