Gestoofde karbonades met bacon en ui

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 12/07/2020 - 23:33
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 60 °C.

Bak de bacon krokant in 2 eetlepels olie in de stoofpan en laat uitlekken op keukenpapier.

Bestrooi de karbonades met zout en peper, bak er drie in de helft van het baconvet, eventueel aangevuld met 1 eetlepel olie, in de stoofpan rondom bruin en haal na een paar minuten uit de pan. Herhaal dit met de rest van het vlees en haal dat ook uit de pan.

Fruit de ui glazig in de braadsappen van de karbonades, voeg de knoflook toe en laat nog 3 minuten garen en licht kleuren. Blus af met 100 ml water.

Roer alle aanbaksels goed los, bestrooi met bloem en zorg door goed roeren dat je een gladde jus krijgt.

Voeg bouillon, laurier en tijm toe, evenals de karbonades en bacon en laat 30 minuten zachtjes stoven met het deksel half op de pan.

Haal de karbonades uit de pan en houd warm in de voorverwarmde oven.

Laat de braadsappen indampen tot een mooie saus, zowel qua smaak als in dikte en verwijder laurier en tijm.

Serveer direct, dat is wel zo lekker, of laat afkoelen en verwarm later zachtjes op het vuur of 20 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.

Aantal personen
4.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Aan de hand van duidelijke, stapsgewijze instructies, foto's en how-to's laat Julius Jaspers zien hoe je de allerlekkerste stoofgerechten maakt. Van klassiekers als boeuf bourguignon, hazenpeper en gekonfijte eend tot verrassende nieuwe recepten als bloemkool provençale, zeebaars met Ricard en ananas met vanille en cognac toe. Aanrader!
Ingrediënten
150 g bacon, in dobbelsteentjes
2 eetlepels olijfolie, misschien iets meer
6 varkenskarbonades
3 rode uien, in halve ringen
3 teentjes knoflook, gesneden
2 eetlepels bloem
500 ml runderbouillon
2 blaadjes laurier
3 takjes tijm
Leuke tips
WELKE KARBONADES?
'Ik neem zelf nooit de duurste, de haaskarbonades, want die zijn snel droog en de filet behoeft een andere garing dan de haas, net als bij een T-bonesteak. Ook de ribkarbonades laat ik liggen, die kunnen ook best droog worden. Geef mij maar schouderkarbonades, die hebben een lekker vetje (wat je er op je bord af kunt snijden) en veel meer smaak en juice.' - Julius Jaspers
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1484011
Homepage ID
2915173
Teller
0
Bron
Boek de stoofbijbel van Julius Jaspers
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Eelti00712
Gelegenheid