Bereidingswijze
Ingrediënten (voor twee grote kommen salade):
1 kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
een halve komkommer
1 rode paprika
100 gram sla (ik gebruik graag de eikenbladsla-melange van de AH)
1 appel
1 rode ui
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
Wat moet je doen:
1.Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel olijfolie in een kom. Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg ook het paprikapoeder toe. Maal er tenslotte wat peper en zout naar smaak over en roer het geheel goed door elkaar. Dit is de marinade voor de kip.Bewerkt 2
2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe aan de marinade. Het is het lekkerste als je de marinade even de tijd geeft om goed in het vlees te trekken. Dek de schaal af en zet als je het aan tijd hebt, voor een paar uurtjes in de koelkast.
3. Verdeel het zakje sla over twee kommen. Snijd de rode paprika, de appel en de halve komkommer in kleine stukjes. Verdeel over de beide kommen. Snijd de rode ui in halve ringen en zet die even apart.
4. Laat een koekenpan of wokpan heet worden en voeg daar de gemarineerde kip aan toe. Bak de kipblokjes op halfhoog vuur in ongeveer vier minuutjes gaar. Voeg halverwege de halve uiringen toe bak nog even kort mee.
5. Maak ondertussen de sladressing door de olijfolie, ketjap manis en chilisaus in een kommetje door elkaar te roeren.
6. Verdeel de warme kipblokjes en de ui over de twee kommen. Giet tenslotte de dressing erover. Serveer direct.
Smakelijk eten!
1 kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
een halve komkommer
1 rode paprika
100 gram sla (ik gebruik graag de eikenbladsla-melange van de AH)
1 appel
1 rode ui
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
Wat moet je doen:
1.Meng 1 eetlepel ketjap manis, 1 eetlepel chilisaus en 1 eetlepel olijfolie in een kom. Pers het teentje knoflook er boven uit en voeg ook het paprikapoeder toe. Maal er tenslotte wat peper en zout naar smaak over en roer het geheel goed door elkaar. Dit is de marinade voor de kip.Bewerkt 2
2. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg de kip toe aan de marinade. Het is het lekkerste als je de marinade even de tijd geeft om goed in het vlees te trekken. Dek de schaal af en zet als je het aan tijd hebt, voor een paar uurtjes in de koelkast.
3. Verdeel het zakje sla over twee kommen. Snijd de rode paprika, de appel en de halve komkommer in kleine stukjes. Verdeel over de beide kommen. Snijd de rode ui in halve ringen en zet die even apart.
4. Laat een koekenpan of wokpan heet worden en voeg daar de gemarineerde kip aan toe. Bak de kipblokjes op halfhoog vuur in ongeveer vier minuutjes gaar. Voeg halverwege de halve uiringen toe bak nog even kort mee.
5. Maak ondertussen de sladressing door de olijfolie, ketjap manis en chilisaus in een kommetje door elkaar te roeren.
6. Verdeel de warme kipblokjes en de ui over de twee kommen. Giet tenslotte de dressing erover. Serveer direct.
Smakelijk eten!
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
dbfgasfasdzb dfb
Ingrediënten
1 kipfilet
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
een halve komkommer
1 rode paprika
100 gram sla (ik gebruik graag de eikenbladsla-melange van de AH)
1 appel
1 rode ui
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 teentje knoflook
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
1 theelepel paprikapoeder
peper en zout
een halve komkommer
1 rode paprika
100 gram sla (ik gebruik graag de eikenbladsla-melange van de AH)
1 appel
1 rode ui
Voor de dressing:
2 eetlepels olijfolie
½ eetlepel ketjap manis
1 eetlepel chilisaus
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
1484009
Homepage ID
2557151
Teller
180
Bron
https://desandwichformule.nl/koken/lunchsalade-gemarineerde-kip/
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid