Bereidingswijze
-Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes.
-Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen.
-Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil en snij de wortelen in fijne staafjes.
-Meng de olijfolie met de honing, peper en zout.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de wortelstaafjes. Bestrijk ze met het honingmengsel. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de wortelen halfweg om.
- Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er 1/3de van de boter en de melk door. Hou warm.
- Verhit 1/3de van de boter in een pan. Kruid de steaks met peper en zout. Bak de steaks ongeveer 2-3 minuten aan elke kant. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
-Giet per persoon 50 milliliter water in de pan en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed los en laat even inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de resterende boter door. Uit de steaks zal ook nog wat vocht gekomen zijn, voeg dat ook toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
-Serveer de preipuree, de honingworteltjes en de steaks. Overgiet met het sausje en serveer meteen.
-Snij het groene deel en de wortel van de prei weg, was grondig en snij in ringen.
-Kook de aardappelen en de prei gaar in 20 minuten in gezouten water.
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Schil en snij de wortelen in fijne staafjes.
-Meng de olijfolie met de honing, peper en zout.
-Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de wortelstaafjes. Bestrijk ze met het honingmengsel. Zet 12 minuten in de voorverwarmde oven. Schep de wortelen halfweg om.
- Giet de aardappelen en prei af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er 1/3de van de boter en de melk door. Hou warm.
- Verhit 1/3de van de boter in een pan. Kruid de steaks met peper en zout. Bak de steaks ongeveer 2-3 minuten aan elke kant. Leg ze op een bord en dek af met aluminiumfolie.
-Giet per persoon 50 milliliter water in de pan en verkruimel er de runderbouillon bij. Roer goed los en laat even inkoken. Haal de pan van het vuur en roer er de resterende boter door. Uit de steaks zal ook nog wat vocht gekomen zijn, voeg dat ook toe aan de pan. Breng op smaak met peper en zout.
-Serveer de preipuree, de honingworteltjes en de steaks. Overgiet met het sausje en serveer meteen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een maaltijd met allures om een echte klassieker te worden! Een sappige steak met daarbij een zachte preipuree en zoetige en licht krokante worteltjes! Hier maak je al je tafelgasten, inclusief de allerkleinsten, héél blij mee!
Ingrediënten
500 g bloemige aardappelen
2 stengels prei
4 wortelen
1 stick honing
2 rundersteaks
½ runderbouillonblokje
1 el olijfolie
3 el boter
3 el melk
peper en zout
2 stengels prei
4 wortelen
1 stick honing
2 rundersteaks
½ runderbouillonblokje
1 el olijfolie
3 el boter
3 el melk
peper en zout
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483965
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
15gram
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid