Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de aardappelen en de knolselderij samen in water met zout plm. 20 minuten tot de aardappelen en knolselderij gaar zijn.
Laat de aardappelen en knolselderij uitlekken in een vergiet en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn.
Hak de hazelnoten grof in het bakje van je staafmixer..
Pureer de aardappelen en de knolselderij samen met de warme melk en de roomboter tot een romige puree.
Maak de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Meng wat van de hazelnoten door de puree (vonden wij erg lekker).
Doe de puree over in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de hazelnoten en de geraspte kaas.
Zet de schaal ongeveer 20 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een goudbruine heeft gekregen.
Kook de aardappelen en de knolselderij samen in water met zout plm. 20 minuten tot de aardappelen en knolselderij gaar zijn.
Laat de aardappelen en knolselderij uitlekken in een vergiet en zet ze nog even terug op de warmtebron zodat ze goed droog zijn.
Hak de hazelnoten grof in het bakje van je staafmixer..
Pureer de aardappelen en de knolselderij samen met de warme melk en de roomboter tot een romige puree.
Maak de puree op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Meng wat van de hazelnoten door de puree (vonden wij erg lekker).
Doe de puree over in een ovenschaal en bestrooi met de rest van de hazelnoten en de geraspte kaas.
Zet de schaal ongeveer 20 tot 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de puree een goudbruine heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is geen eigen recept van een recept van Miljuschka. Ik kwam dit tegen op internet en het trok me direct aan. Ik heb er nog wat nootmuskaat door gedaan en een deel van de hazelnoten door de puree gemengd. We hebben deze lekkere aardappel-knolselderijpuree gegeten bij rodekool met gehaktballetjes. Een heerlijke combinatie. Deze puree is ook een heerlijk bijgerecht bij je kerstdiner. Lekker bij wild of bij een stoofpot.
Ingrediƫnten
400 gram kruimige aardappelen, geschild, in stukken
400 gram knolselderij, schoongemaakt, in stukken
100 ml warme melk + eventueel extra
50 gr roomboter + eventueel extra
100 gram geraspte oude kaas
50 gram hazelnoten, gehakt
peper en zout
nootmuskaat
400 gram knolselderij, schoongemaakt, in stukken
100 ml warme melk + eventueel extra
50 gr roomboter + eventueel extra
100 gram geraspte oude kaas
50 gram hazelnoten, gehakt
peper en zout
nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
aardappelstamper
bakje van je staafmixer voor de hazelnoten
pan
bakje van je staafmixer voor de hazelnoten
pan
Leuke tips
Heerlijk bij rode kool, spruitjes, allerlei andere koolsoorten.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483833
Homepage ID
886977
Teller
46
Bron
https://miljuschka.nl/aardappel-knolselderijpuree-met-gegratineerde-kaas
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid