Pasta carbonara met eend en pastinaak

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 11/28/2020 - 06:52
Bereidingswijze
1 Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Schil de pastinaak en snij in blokjes.
2 Smelt een klont boter en bak hierin de sjalot en knoflook op een zacht vuur gaar. Voeg de pastinaak toe, kruid met peper en zout en bak tot de blokjes pastinaak zacht en lichtbruin zijn.
3 Rasp de oude kaas. Klop de eieren op met 120 g van de geraspte kaas en kruid met flink wat peper. Snij de gerookte eendenborstfilet in reepjes.
4 Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water en meng met de pastinaakblokjes, het ei-kaasmengsel en de reepjes gerookte eendenborst.
5 Bestrooi met de rest van de kaas en de verse dragon en serveer.
Afbeelding
Pasta carbonara met eend en pastinaak
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
=18pxZo at je je carbonara nog nooit! Extra feestelijk dresseren? Leg het eitje dan in de schaal op de pasta en laat je gasten het zelf met de kaas mengen.
Ingrediënten
400 g pasta (linguine)
180 g gerookte eendenborst (in plakjes)
400 g pastinaak
2 sjalotten
1 knoflookteentje
verse dragon (enkele takjes)
200 g oude kaas (comté 12 maanden, oude cheddar 24 maanden, pecorino)
4 eieren
boter
peper
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483773
Homepage ID
1090993
Teller
0
Bron
libelle
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marcdepester
Gelegenheid