Bereidingswijze
- Doe het vlees, de mergpijpjes, laurier, peperkorrels en foelie in een grote soeppan, voeg 2 liter water (uit de waterkoker) toe en breng het geheel aan de kook.
- Laat dit 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen (voeg tussendoor water toe als het minder wordt) en voeg de bouillonblokken toe.
- Snij alle groenten fijn en haal het vlees, mergpijpjes en kruiden uit de soep.
- Voeg eerst de knolselderij, wortel en bloemkool (broccoli) toen en daarna de prei en de bladselderij.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat, draai de balletjes en voeg ze toe aan de pan soep.
- Laat het geheel ongeveer een kwartiertje koken tot de groenten bijna gaar zijn.
- Doe als laatste de vermicelli erbij en na ongeveer 10 minuten is de soep klaar.
- Maak indien nodig op smaak met een bouillonblok of peper en zout.
- Als je niet van vermicelli houd dan kun je deze gewoon weglaten. Ik vind persoonlijk dat dit wel bij zo'n ouderwetse soep hoort.
- Laat dit 2 tot 3 uur zachtjes pruttelen (voeg tussendoor water toe als het minder wordt) en voeg de bouillonblokken toe.
- Snij alle groenten fijn en haal het vlees, mergpijpjes en kruiden uit de soep.
- Voeg eerst de knolselderij, wortel en bloemkool (broccoli) toen en daarna de prei en de bladselderij.
- Kruid het gehakt met peper, zout en nootmuskaat, draai de balletjes en voeg ze toe aan de pan soep.
- Laat het geheel ongeveer een kwartiertje koken tot de groenten bijna gaar zijn.
- Doe als laatste de vermicelli erbij en na ongeveer 10 minuten is de soep klaar.
- Maak indien nodig op smaak met een bouillonblok of peper en zout.
- Als je niet van vermicelli houd dan kun je deze gewoon weglaten. Ik vind persoonlijk dat dit wel bij zo'n ouderwetse soep hoort.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik wilde een jachtschotel maken zoals wij die vroeger op onze bruiloft voorgeschoteld hadden gekregen. Dit werd toen gemaakt van het vlees waar de bouillon voor de soep van werd getrokken. (Jachtschotel-nostalgisch-bruiloftsgerecht)
Als "bijvangst" had ik in dit geval dus een mooie pan bouillon maar dan zonder (soep)vlees. Ik kon de bouillon natuurlijk invriezen maar zoals altijd zit mijn diepvries tot de rand toe vol. En omdat ik toch van plan was om soep te maken en om maar in de nostalgische sfeer te blijven heb ik er deze ouwerwetse groentesoep met balletjes en vermicelli mee gemaakt.
Als "bijvangst" had ik in dit geval dus een mooie pan bouillon maar dan zonder (soep)vlees. Ik kon de bouillon natuurlijk invriezen maar zoals altijd zit mijn diepvries tot de rand toe vol. En omdat ik toch van plan was om soep te maken en om maar in de nostalgische sfeer te blijven heb ik er deze ouwerwetse groentesoep met balletjes en vermicelli mee gemaakt.
Ingrediënten
- 500 gram soepvlees (of ander stoofvlees)
- 2 mergpijpjes
- stukje foelie
- +/- 10 peperkorrels
- 2 blaadjes laurier
- 4 groente of runderbouillonblokken
- 5 bospeentjes (of 1 flinke winterwortel)
- ½ bloemkool (ik had ook nog een stukje broccoli erbij gedaan)
- 1 flinke prei (of 2 dunne)
- ½ knolselderij
- bosje bladselderij
- 500 gram gehakt
- peper, zout en nootmuskaat
- enkele handjes vermicelli
- 2 mergpijpjes
- stukje foelie
- +/- 10 peperkorrels
- 2 blaadjes laurier
- 4 groente of runderbouillonblokken
- 5 bospeentjes (of 1 flinke winterwortel)
- ½ bloemkool (ik had ook nog een stukje broccoli erbij gedaan)
- 1 flinke prei (of 2 dunne)
- ½ knolselderij
- bosje bladselderij
- 500 gram gehakt
- peper, zout en nootmuskaat
- enkele handjes vermicelli
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1483769
Homepage ID
2066044
Teller
1264
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Gelegenheid