Bereidingswijze
De risotto:
- Versnipper de ui en knoflook
- Verwarm de boter in de pan en voeg de ui, knoflook toe om aan te fruiten
- Pel de kardemomzaden en voeg de inhoud toe aan de pan, voeg vervolgens ook de komijnzaden en korianderzaden toe en verwarm alles even goed door
- Voeg de rest van de kruiden toe en roer goed door tot het een soort pasta wordt
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan
- Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer door
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en meng alles door elkaar
- Nu is het tijd om vocht toe te voegen. Hiervoor gebruik je enerzijds de kokosmelk en anderzijds water. De dikte van kokosmelk verschilt enorm waardoor het een beetje passen en meten wordt.
- Begin met het toevoegen van 1/4e van de kokosmelk (schud het blik goed voor je het opent) en vul aan tot de risotto net onder water staat. Roer het mengsel door. De risotto neemt het vocht langzaam op.
- Herhaal dit proces tot je risotto gaar is (dit duurt 30-40 minuten ongeveer), gaar ondertussen de paprika's.
De paprika:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika over de lengte in tweeën en verwijder de zaadlijsten
- Vet een ovenschaal in en leg de halve paprika's hierin
- Besprenkel de paprika's met wat olijfolie en zet 20 minuten in de oven (houd even in de gaten of ze gaar zijn en niet te veel uitdrogen)
Is je risotto gaar? Proef of deze goed op smaak is. Je kunt nog wat chilivlokken toevoegen, wat zout of wat garam masala voor een intensere smaak.
Schep de risotto in de paprika, schep er een lepel Griekse yoghurt overheen en garneer met cashewnoten en/of koriander.
Eet smakelijk!
- Versnipper de ui en knoflook
- Verwarm de boter in de pan en voeg de ui, knoflook toe om aan te fruiten
- Pel de kardemomzaden en voeg de inhoud toe aan de pan, voeg vervolgens ook de komijnzaden en korianderzaden toe en verwarm alles even goed door
- Voeg de rest van de kruiden toe en roer goed door tot het een soort pasta wordt
- Voeg de tomatenpuree toe en bak even aan
- Voeg vervolgens de risottorijst toe en roer door
- Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en meng alles door elkaar
- Nu is het tijd om vocht toe te voegen. Hiervoor gebruik je enerzijds de kokosmelk en anderzijds water. De dikte van kokosmelk verschilt enorm waardoor het een beetje passen en meten wordt.
- Begin met het toevoegen van 1/4e van de kokosmelk (schud het blik goed voor je het opent) en vul aan tot de risotto net onder water staat. Roer het mengsel door. De risotto neemt het vocht langzaam op.
- Herhaal dit proces tot je risotto gaar is (dit duurt 30-40 minuten ongeveer), gaar ondertussen de paprika's.
De paprika:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de paprika over de lengte in tweeën en verwijder de zaadlijsten
- Vet een ovenschaal in en leg de halve paprika's hierin
- Besprenkel de paprika's met wat olijfolie en zet 20 minuten in de oven (houd even in de gaten of ze gaar zijn en niet te veel uitdrogen)
Is je risotto gaar? Proef of deze goed op smaak is. Je kunt nog wat chilivlokken toevoegen, wat zout of wat garam masala voor een intensere smaak.
Schep de risotto in de paprika, schep er een lepel Griekse yoghurt overheen en garneer met cashewnoten en/of koriander.
Eet smakelijk!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
6.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op reis in India heb ik de lekkerste butter chickens gegeten. De laatste avond in Mumbai stond er butter chicken rissoto op de kaart, dit moest ik proeven! De combinatie tussen risotto en butter chicken is echt heerlijk, maar probeer het maar eens na te maken..
Deze versie komt redelijk in de buurt van de versie uit Mumbai, maar om het gerecht wat op te frissen serveer je het in een geroosterde paprika uit de oven. Perfect als voor- of tussengerecht.
Deze versie komt redelijk in de buurt van de versie uit Mumbai, maar om het gerecht wat op te frissen serveer je het in een geroosterde paprika uit de oven. Perfect als voor- of tussengerecht.
Ingrediënten
- 350 gram risottorijst
- 50 gram roomboter (of ghee)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 kardemom peulen
- 3 rode paprika's
- olijfolie (voor het invetten van de ovenschaal en besprenkelen van de paprika's
- 1,5 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel feneriek
- 1,5 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel rode chilivlokken (0,5 als je niet van pittig houdt)
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel geelwortel
- 2,5 theelepel garam masala
- 1 theelepel gember
- 2 eetlepels currypoeder
- 140 gram tomatenpuree
- 1 bouillonblokje groente
- 200 ml kokosmelk
Voor de garnering:
- Griekse yoghurt
- Ongezouten cashewnoten
- Verse koriander naar smaak
- 50 gram roomboter (of ghee)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 3 kardemom peulen
- 3 rode paprika's
- olijfolie (voor het invetten van de ovenschaal en besprenkelen van de paprika's
- 1,5 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel feneriek
- 1,5 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel rode chilivlokken (0,5 als je niet van pittig houdt)
- 1,5 theelepel gerookte paprikapoeder
- 1 theelepel geelwortel
- 2,5 theelepel garam masala
- 1 theelepel gember
- 2 eetlepels currypoeder
- 140 gram tomatenpuree
- 1 bouillonblokje groente
- 200 ml kokosmelk
Voor de garnering:
- Griekse yoghurt
- Ongezouten cashewnoten
- Verse koriander naar smaak
Hulpmiddelen & keukengerei
Pan met goede antiaanbaklaag
Oven
Ovenschaal
Oven
Ovenschaal
Leuke tips
- De risotto is redelijk basic, je kunt paneer toevoegen (witte kaas die in India veel wordt gegeten) of kip voor wat extra vulling en bite.
- Voeg je een extra vulling toe? Neem dan twee halve paprika's voor een hoofdmaaltijd i.p.v. een voor-of tussengerecht.
- Voeg je een extra vulling toe? Neem dan twee halve paprika's voor een hoofdmaaltijd i.p.v. een voor-of tussengerecht.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Wereld
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483751
Homepage ID
2753841
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid