Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 11/26/2020 - 18:18
Bereidingswijze
Marinade maken van ketjap manis, kerriepoeder, gembersiroop en citroensap.

Speklapjes kruiden met peper en zout. Speklapjes in stukken snijden en minimaal 30 minuten marineren in de marinade. Speklapjes uit de marinade halen. Marinade bewaren .

Stukjes speklap droogdeppen met keukenpapier. Vlees in een droge koekenpan in plm. 15 tot 20 minuten op een lage warmtebron krokant bakken. Regelmatig keren.
Vlak voor het opdienen de marinade toevoegen aan het vlees, alles goed omscheppen en van de warmtebron afhalen.

2 eetlepels olie verhitten in een wok.
Uien, knoflook en rode peper 3 minuten roerbakken. Stukjes winterpeen en prei toevoegen en ook even meebakken. Witte kool toevoegen en plm. 4 tot 5 minuten roerbakken. Moet beetgaar blijven.

In aparte koekenpan nog 1 eetlepel olie verhitten. Hierin de shiitake bakken. Niet langer dan 5 minuten anders wordt de shiitake taai.
Shiitake en rauwe taugé door de andere groenten mengen.
Warme marinade en de gekonfijte gemberstukjes door de groenten mengen. Alles nog op smaak maken met peper, zout en een paar druppels maggi aroma.
Stukjes speklap op de groenten leggen en nu lekker gaan eten.
Smaakt erg lekker met rijst.


Afbeelding
Gemarineerde speklapjes met Aziatische wokgroenten
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb voor dit recept speklapjes à la minuut gebruikt, andere speklapjes kunnen natuurlijk ook maar hebben wat meertijd nodig. Voor het wokken hebben ik diverse groenten en paddenstoelen (shiitake) genomen. Wil je het gemakkelijker hebben gebruik dan Aziatische wokgroenten (kant en klaar in de supermarkt).
Ingrediënten
4 speklapjes
2 eetlepels arachideolie
1 flinke rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
1 winterpeen, in hele kleine stukjes
1 middelgrote prei, in stukjes
250 gram gesneden witte kool
125 gram taugé, schoongemaakt
150 gram shiitake paddenstoelen, in plakjes
2 eetlepels gehakte gekonfijte gember (bijv. bakgember)
Peper, zout,
Paar druppels maggi aroma
Marinade
4 eetlepels ketjap manis
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel gembersiroop
1 eetlepel citroensap
Hulpmiddelen & keukengerei
schaaltje voor de marinade
keukenpapier
koekenpan
wok of hapjespan
Leuke tips
Lekker met rijst.
In plaats van de groenten die ik heb gebruikt kun je heel goed kant en klare Aziatische of Chinese wokgroenten gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483747
Homepage ID
886977
Teller
1825
Waardering aantal
1
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid