Bereidingswijze
Verhit de boter in de pan.
Bak hierin de uisnippers glazig.
Strooi de suiker erover en bak de uisnippers al omscheppend nog 2 minuten.
Voeg de geraspte bietjes hieraan toe. Roer alles goed om.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer de uitgelekte kappertjes en een lepel balsamicoazijn en een eetlepel gehakte peterselie door de bietjes.
Bak hierin de uisnippers glazig.
Strooi de suiker erover en bak de uisnippers al omscheppend nog 2 minuten.
Voeg de geraspte bietjes hieraan toe. Roer alles goed om.
Maak op smaak met peper en zout.
Roer de uitgelekte kappertjes en een lepel balsamicoazijn en een eetlepel gehakte peterselie door de bietjes.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Bij mijn recept van De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver smaken deze bietjes wel heel erg lekker. De gekarmalliseerde rode uien, het beetje zoete van de bietjes en het licht zure van de kappertjes en de balsamico past heel erg goed bij elkaar.
Ingrediƫnten
400 gram gekookte bietjes, grof geraspt
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel roomboter
2 theelepels suiker
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 eetlepel witte balsamicoazijn
Peper, zout
Wat gehakte peterselie
1 rode ui, gesnipperd
1 eetlepel roomboter
2 theelepels suiker
2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
1 eetlepel witte balsamicoazijn
Peper, zout
Wat gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
rasp
pannetje
pannetje
Leuke tips
Lekker bij De Zweedse gehaktballetjes van Jamie Oliver ook op mijn pagina.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483661
Homepage ID
886977
Teller
618
Drank
Uit
Bookmarked
7
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Gelegenheid