Bereidingswijze
Zorg ervoor dat de karbonades voordat je gaat bakken op kamertemperatuur zijn.
Kruid het vlees met peper en zout.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de karbonades op vrij hoge temperatuur rondom bruin
Haal het vlees uit de pan en hou apart.
Zet de warmtebron lager en bak in het overgebleven bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bak de sambal 1 minuut mee.
Voeg de ketjap, citroensap, ½ dl water, basterdsuiker en gembersiroop toe. Breng de saus aan de kook.
Leg de karbonades in de saus en laat de karbonades in plm. 15 tot 20 minuten op een lage warmtebron lekker gaar worden. Af en toe omkeren.
Voeg eventueel nog wat water toe
Kruid het vlees met peper en zout.
Verhit de olie in de koekenpan en bak de karbonades op vrij hoge temperatuur rondom bruin
Haal het vlees uit de pan en hou apart.
Zet de warmtebron lager en bak in het overgebleven bakvet de uien en de knoflook lichtbruin. Bak de sambal 1 minuut mee.
Voeg de ketjap, citroensap, ½ dl water, basterdsuiker en gembersiroop toe. Breng de saus aan de kook.
Leg de karbonades in de saus en laat de karbonades in plm. 15 tot 20 minuten op een lage warmtebron lekker gaar worden. Af en toe omkeren.
Voeg eventueel nog wat water toe
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een lekkere sappig karbonade gaat er altijd wel in, maar deze in een lekkere pittige ketjapsaus is wel heel erg lekker. Wij hebben deze karbonade gegeten bij stamppot koolraap, maar ik stel me zo voor dat deze karbonade ook heel erg lekker is bij zuurkoolstamppot of boerenkoolstamppot en natuurlijk ook bij hutspot. Weer eens iets anders dan worst bij de stamppot.
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
Peper, zout,
2 schouderkarbonaden
1 flinke ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theelepeltje sambal naar smaak
Sap van ½ citroen
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel gembersiroop
Peper, zout,
2 schouderkarbonaden
1 flinke ui, in halve ringen
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 theelepeltje sambal naar smaak
Sap van ½ citroen
4 eetlepels ketjap manis (zoete ketjap)
1 theelepel bruine basterdsuiker
1 eetlepel gembersiroop
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
In plaats van gembersiroop kun je ook 1 theelepel gemberpoeder = djahé toevoegen
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483445
Homepage ID
886977
Teller
729
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid