Bereidingswijze
Kook de koolraap samen met de aardappelen gaar in water met de verkruimelde groentebouillontabletten in plm. 15 tot 20 minuten.
Laat de koolraap en de aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
Doe alles weer terug in de pan. Voeg de room toe en stamp de groenten en de aardappelen fijn met een aardappelstamper (geen staafmixer !!!!).
Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus. Roer een lepel roomboter door de stamppot (nog lekkerder).
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin eerst de kastanjechampignons bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uitsnippers lichtbruin.
Roer het grootste deel van de gebakken uien en champignons door de stamppot.
Gebruik de rest van de uien en de champignons als garnering.
Laat de koolraap en de aardappelen goed uitlekken in een vergiet.
Doe alles weer terug in de pan. Voeg de room toe en stamp de groenten en de aardappelen fijn met een aardappelstamper (geen staafmixer !!!!).
Maak de stamppot op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus. Roer een lepel roomboter door de stamppot (nog lekkerder).
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak hierin eerst de kastanjechampignons bruin. Haal ze uit de pan en bak in het overgebleven vet de uitsnippers lichtbruin.
Roer het grootste deel van de gebakken uien en champignons door de stamppot.
Gebruik de rest van de uien en de champignons als garnering.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Koolraap is een vrij onbekende groente. Vroeger was koolraap bekend als armeluisvoedsel. Nu is koolraap bekend een "vergeten groente".Jammer want koolraap is een erg lekkere en verrassend veelzijdige groente. Kijk maar op mijn pagina naar de verschillende recepten die ik al met koolraap heb gemaakt.
Koolraap ook heel gezond, met een hoge voedingswaarde. Bevat weinig calorieën en zit vol met een belangrijke vitamines en mineralen.
Deze keer weer eens een lekker stamppotje met koolraap. Heerlijk !!
Koolraap ook heel gezond, met een hoge voedingswaarde. Bevat weinig calorieën en zit vol met een belangrijke vitamines en mineralen.
Deze keer weer eens een lekker stamppotje met koolraap. Heerlijk !!
Ingrediënten
1 koolraap van ongeveer 750 gram, schoongemaakt in blokjes
750 gram kruimige aardappelen, in stukken
2 groentebouillontabletten, verkruimelde
2 eetlepels zonnebloemolie
1 Flinke ui, grof gesnipperd
200 gram kastanjechampignons in plakjes
125 ml room
zout - peper - nootmuskaat
paar druppels worcestersaus
750 gram kruimige aardappelen, in stukken
2 groentebouillontabletten, verkruimelde
2 eetlepels zonnebloemolie
1 Flinke ui, grof gesnipperd
200 gram kastanjechampignons in plakjes
125 ml room
zout - peper - nootmuskaat
paar druppels worcestersaus
Hulpmiddelen & keukengerei
grote pan voor het koken van de koolraap en aardappelen samen
vergiet
koekenpan
aardappelstamper
vergiet
koekenpan
aardappelstamper
Leuke tips
Lekker vegetarisch òf wie graag vles eet : met een karbonade, gehaktballetje of een speklapje.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483443
Homepage ID
886977
Teller
109
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid