Bereidingswijze
Verhit de olie in een hapjespan. Bak hierin de sjalotjes glazig.
Bak de blokjes winterpeen, paprika's en doperwten even mee. Voeg het kerriepoeder toe en bak ook even mee.
Voeg de uitgelekte kapucijners en de Amsterdamse uien toe en bak het geheel nog een paar minuten – omscheppend – tot alles goed warm is geworden.
Voeg de gerookte kipreepjes erbij.
Maak op smaak met peper, zout, paar druppels maggi aroma en nootmuskaat.
Meng kort voor het opdienen de gesneden andijvie erdoor.
Lekker met piccalilly.
Bak de blokjes winterpeen, paprika's en doperwten even mee. Voeg het kerriepoeder toe en bak ook even mee.
Voeg de uitgelekte kapucijners en de Amsterdamse uien toe en bak het geheel nog een paar minuten – omscheppend – tot alles goed warm is geworden.
Voeg de gerookte kipreepjes erbij.
Maak op smaak met peper, zout, paar druppels maggi aroma en nootmuskaat.
Meng kort voor het opdienen de gesneden andijvie erdoor.
Lekker met piccalilly.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik had een te grote krop andijvie gekocht. Alle andijvie gesneden voor de andijviestamppot en hield toen nog een behoorlijk beetje over waar ik iets mee moest. Dus op zoek naar een recept waar ik mijn beetje andijvie een kleine rol kon vervullen. Bij Allerhande kwam ik een dergelijk recept tegen.
Het werd een heerlijk groentepannetje met veel groenten en kapucijners. Gezond, slank en nog lekker ook.
Het werd een heerlijk groentepannetje met veel groenten en kapucijners. Gezond, slank en nog lekker ook.
Ingrediënten
1 pot kapucijners (plm. 400 gram), afgespoeld en uitgelekt
2 eetlepels zonnebloemolie'
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rode en 1 gele paprika, schoongemaakt in blokjes
1 winterpeen, schoongemaakt in hele kleine blokjes
Plm. 100 gram doperwten (diepvries)
½ eetlepel kerriepoeder
100 gram Amsterdamse uien uit pot.
Peper, zout,
Maggi aroma
nootmuskaat
125 gram gerookte kipreepjes
200 gram gesneden andijvie
2 eetlepels zonnebloemolie'
2 sjalotjes, gesnipperd
1 rode en 1 gele paprika, schoongemaakt in blokjes
1 winterpeen, schoongemaakt in hele kleine blokjes
Plm. 100 gram doperwten (diepvries)
½ eetlepel kerriepoeder
100 gram Amsterdamse uien uit pot.
Peper, zout,
Maggi aroma
nootmuskaat
125 gram gerookte kipreepjes
200 gram gesneden andijvie
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjespan of grote koekenpan'.
Leuke tips
Je kunt natuurlijk ook andere restanten groenten hierdoor doen.
Kijk maar naar restanten in de groentela van je koelkast.
Kijk maar naar restanten in de groentela van je koelkast.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483291
Homepage ID
886977
Teller
504
Bron
aangepast recept van : https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1178282/groentepannetje-met-gerookte-kip
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid