Bereidingswijze
Bereiding Fu Yong Hai
1. Snij je groenten in mooi stukken.
2. Bak je groenten mooi bruin maar niet helemaal gaar.
3. Breng je groenten op smaak.
4. Snij je kip in dunne repen.
5. Breng je kip op smaak en gooi het in je maizena.
6. Bak je kip mooi krokant in een aparte pan.
7. Leg je kip en groenten apart.
8. Tijd voor je ei.
9. Breek al je eieren in een bak en gooi 1 tl zout, 1/2 el suiker en je witte peper erbij.
10. Maak je maizena ff aan en gooi bij je eieren.
11. Goed je eieren ff mengen met elkaar tot een hele mooi oranje massa en laat 10 min staan.
12. Zet een pan op met 2 el olie en laat heet worden.
13. Gooi er wat van je ei mengsel in en zorg voor een goeie basis van een omelet.
14. Bijna gaar?
15. Gooi je vulling (groenten en kip) op het midden van je ei.
16. Vouw je ei om de vulling heen.
17. Flippen!
18. Klaar.
19. Tijd voor je saus.
Bereiding Fu Yong Hai saus
1. Gooi je tomaten passaat en water in een pan samen met je suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper.
2. Laten koken totdat de suiker opgelost is en pers er 2 teentjes knoflook bij.
3. Meng je maizena met wat water tot een papje.
4. Gooi bij je tomaten mengsel.
5. Even de kook erover totdat de saus wat dikker is.
6. Even proeven, en gooi er extra shit bij naar smaak.
7. Klaar!
Bereiding Nasi Goreng
1. Rijst een dag van te voren koken.
2. Snij je ham, prei en ui in stukken.
3. Bak je uien in de pan een beetje glazig.
4. Pleur je prei erbij en bak 3 min mee.
5. Gooi je eieren erbij en bakken maar.
6. Flikker je gesneden ham erbij en roeren.
7. Gooi je sesamolie erbij.
8. Gooi nu je rijst erbij en breng op smaak met zout.
9. Neem een hap en het is net of je in je favo Chinese restaurant zit.
10. Lekker man.
1. Snij je groenten in mooi stukken.
2. Bak je groenten mooi bruin maar niet helemaal gaar.
3. Breng je groenten op smaak.
4. Snij je kip in dunne repen.
5. Breng je kip op smaak en gooi het in je maizena.
6. Bak je kip mooi krokant in een aparte pan.
7. Leg je kip en groenten apart.
8. Tijd voor je ei.
9. Breek al je eieren in een bak en gooi 1 tl zout, 1/2 el suiker en je witte peper erbij.
10. Maak je maizena ff aan en gooi bij je eieren.
11. Goed je eieren ff mengen met elkaar tot een hele mooi oranje massa en laat 10 min staan.
12. Zet een pan op met 2 el olie en laat heet worden.
13. Gooi er wat van je ei mengsel in en zorg voor een goeie basis van een omelet.
14. Bijna gaar?
15. Gooi je vulling (groenten en kip) op het midden van je ei.
16. Vouw je ei om de vulling heen.
17. Flippen!
18. Klaar.
19. Tijd voor je saus.
Bereiding Fu Yong Hai saus
1. Gooi je tomaten passaat en water in een pan samen met je suiker, gembersiroop, azijn, zout en peper.
2. Laten koken totdat de suiker opgelost is en pers er 2 teentjes knoflook bij.
3. Meng je maizena met wat water tot een papje.
4. Gooi bij je tomaten mengsel.
5. Even de kook erover totdat de saus wat dikker is.
6. Even proeven, en gooi er extra shit bij naar smaak.
7. Klaar!
Bereiding Nasi Goreng
1. Rijst een dag van te voren koken.
2. Snij je ham, prei en ui in stukken.
3. Bak je uien in de pan een beetje glazig.
4. Pleur je prei erbij en bak 3 min mee.
5. Gooi je eieren erbij en bakken maar.
6. Flikker je gesneden ham erbij en roeren.
7. Gooi je sesamolie erbij.
8. Gooi nu je rijst erbij en breng op smaak met zout.
9. Neem een hap en het is net of je in je favo Chinese restaurant zit.
10. Lekker man.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Hele originele Fu Yong Hai
Ingrediënten
Foe Yung Hai
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1/2 prei
- 1 blik bamboo scheuten
- 150 gram champignons
- 1 paprika
- 1 el sojasaus
- 1 tl oestersaus
- 1/2 tl zwarte peper
- 2 kipfilets
- 3 tl maizena
- 1/2 tl zout
- 5 eieren
- 1 tl zout
- 1/2 el suiker
- 1/2 tl witte peper
- 1 tl olie
- 2 tl maizena
- 1 el water
Foe Yong Hai saus
Ingrediënten:
- 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
- 200 ml water
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 4 el azijn
- 5 el gembersiroop
- 2 el maizena (aangemaakt met water)
- snufje zout
- snufje peper
- 2 teentjes knoflook
Nasi Goreng zoals bij de Chinees
Ingrediënten:
- 300 gram rijst
- 200 gram achterham
- 2 eieren
- 1/2 prei
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel zout
- 1/2 tl Ve - Tsin
- 1 tl sesamolie
Ingrediënten:
- 1 ui
- 1/2 prei
- 1 blik bamboo scheuten
- 150 gram champignons
- 1 paprika
- 1 el sojasaus
- 1 tl oestersaus
- 1/2 tl zwarte peper
- 2 kipfilets
- 3 tl maizena
- 1/2 tl zout
- 5 eieren
- 1 tl zout
- 1/2 el suiker
- 1/2 tl witte peper
- 1 tl olie
- 2 tl maizena
- 1 el water
Foe Yong Hai saus
Ingrediënten:
- 200 ml passata (gezeefde tomaten) (ik gebruikte de passata van Mutti)
- 200 ml water
- 100 gr fijne kristalsuiker
- 4 el azijn
- 5 el gembersiroop
- 2 el maizena (aangemaakt met water)
- snufje zout
- snufje peper
- 2 teentjes knoflook
Nasi Goreng zoals bij de Chinees
Ingrediënten:
- 300 gram rijst
- 200 gram achterham
- 2 eieren
- 1/2 prei
- 3 eetlepels olie
- ½ eetlepel zout
- 1/2 tl Ve - Tsin
- 1 tl sesamolie
Hulpmiddelen & keukengerei
Wokpan
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483265
Homepage ID
2915173
Teller
4980
Bron
Koken met Nick
Drank
Uit
Bookmarked
29
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid