Bereidingswijze
Snij de zalm in stukken. Kruid de zalm met peper en zout.
Verhit de roomboter in de koekenpan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Bak de tomatenpuree even mee (haalt het zuur een beetje weg).
Blus af met de whisky. Laat een beetje inkoken.
Roer de room erdoor en laat de saus een paar minuten zachtjes sudderen tot de saus wat dikker wordt.
Maak de saus op smaak met cayennepeper en/of tabasco.
Doe de stukken zalm in de saus en laat de zalm in de saus aan beide zijden plm. 4 tot 5 minuten garen.
Prik even met een vork in de saus. Glijdt je vork erdoorheen dan is de zalm gaar en nog sappig.
Garneer de zalm met gehakte dille of peterselie.
Verhit de roomboter in de koekenpan.
Bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.
Bak de tomatenpuree even mee (haalt het zuur een beetje weg).
Blus af met de whisky. Laat een beetje inkoken.
Roer de room erdoor en laat de saus een paar minuten zachtjes sudderen tot de saus wat dikker wordt.
Maak de saus op smaak met cayennepeper en/of tabasco.
Doe de stukken zalm in de saus en laat de zalm in de saus aan beide zijden plm. 4 tot 5 minuten garen.
Prik even met een vork in de saus. Glijdt je vork erdoorheen dan is de zalm gaar en nog sappig.
Garneer de zalm met gehakte dille of peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit is een super snel en super lekker zalmrecept.
Je maakt eerst de saus en de stukken zalm garen in een paar minuten in de saus.
Ik dacht aan de whisky-cocktailsaus uit van die potjes toen ik de saus voor de zalm bedacht.We vonden het heerlijk.
Je maakt eerst de saus en de stukken zalm garen in een paar minuten in de saus.
Ik dacht aan de whisky-cocktailsaus uit van die potjes toen ik de saus voor de zalm bedacht.We vonden het heerlijk.
Ingrediƫnten
250 gram zalmfilet
20 gram roomboter
Peper, zout
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
100 ml room
Borrelglas whisky
Paar druppel tabasco en/of mespunt cayennepeper
Gehakte dille of peterselie
20 gram roomboter
Peper, zout
1 klein sjalotje, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 eetlepel tomatenpuree
100 ml room
Borrelglas whisky
Paar druppel tabasco en/of mespunt cayennepeper
Gehakte dille of peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappeltjes.
Groente: doperwten, worteltjes, sla, sperziebonen, spinazie etc.
Groente: doperwten, worteltjes, sla, sperziebonen, spinazie etc.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Vis
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483261
Homepage ID
886977
Teller
218
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid