Bereidingswijze
Smelt de boter en bak hierin de gesnipperde ui glazig. Bak de stukjes paprika en de plakjes champignons 5 minuten tot het vocht verdampt is.
Voeg het citroensap en de verkruimelde bouillontablet erover.
Roer de crème fraîche erdoor. Meng zolang tot alles met de saus bedekt is..
Maak op smaak met peper en roer wat gehakte peterselie erdoor.
(dit kun je eventueel al een dag tevoren maken)
Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Rol het bladerdeeg iets dunner uit.
Verdeel het paprika/champignonmengsel over de plakjes bladerdeeg (zie foto).
Strijk wat eiwit over de zijkanten van de plakjes bladerdeeg, zodat de punten beter aan elkaar blijven zitten. Vouw de vier punten van het bladerdeeg naar elkaar zodat ze in het midden vast komen te zitten. (zie foto).
Bestrijk de pakketjes met losgeklopte eidooier (mag ook met koffieroom).
Bak de bladerdeegpakketjes plm. 15 tot 20 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Voeg het citroensap en de verkruimelde bouillontablet erover.
Roer de crème fraîche erdoor. Meng zolang tot alles met de saus bedekt is..
Maak op smaak met peper en roer wat gehakte peterselie erdoor.
(dit kun je eventueel al een dag tevoren maken)
Verwarm de oven voor op 200 graden hete-lucht.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Rol het bladerdeeg iets dunner uit.
Verdeel het paprika/champignonmengsel over de plakjes bladerdeeg (zie foto).
Strijk wat eiwit over de zijkanten van de plakjes bladerdeeg, zodat de punten beter aan elkaar blijven zitten. Vouw de vier punten van het bladerdeeg naar elkaar zodat ze in het midden vast komen te zitten. (zie foto).
Bestrijk de pakketjes met losgeklopte eidooier (mag ook met koffieroom).
Bak de bladerdeegpakketjes plm. 15 tot 20 minuten tot ze een mooie goudbruine kleur hebben gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere bladerdeeghapje kregen we een paar weken geleden bij een etentje bij een achternichtje van mijn man. Zij had het recept weer van haar moeder (nicht van mijn man). Het is dus al een heel oud recept. We vonden dit zo lekker dat ik haar het recept heb gevraagd. Het stond jaren geleden in een tijdschrift. Afgelopen weekend hebben we er weer van gesmuld. Lekker met een kopje soep.
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg diepgevroren
20 gram roomboter
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
200 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel citroensap
1 bouillontablet, verkruimeld
1 bakje crème fraîche, 200 ml
Gehakte peterselie
Peper
1 ei, gescheiden
20 gram roomboter
1 ui, gesnipperd
1 rode paprika, in kleine blokjes
200 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel citroensap
1 bouillontablet, verkruimeld
1 bakje crème fraîche, 200 ml
Gehakte peterselie
Peper
1 ei, gescheiden
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
Leuke tips
Als je erg van vlees houdt kun je hier natuurlijk ook stukjes (gerookte) kip, spekreepjes, aan toevoegen.
Ook lekker als borrelhapje als je de plakjes bladerdeeg halveert.
Ook lekker als borrelhapje als je de plakjes bladerdeeg halveert.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1483245
Homepage ID
886977
Teller
127
Bron
van een achternichtje van mijn man
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid