Bereidingswijze
-Verhit de friteuse op 170 graden Celsius.
-Kook de julienne van schorseneren in water met melk gaar en spoel koud af. Bak ze vervolgens op in roomboter en flambeer met de Mandarin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en werk af met de gehakte kruiden. Houd warm.
-Kook voor de zoete aardappel water op met wat zout en enkele komijnzaadjes en passeer door een zeef in een andere pan. Voeg clementinesap toe en breng aan de kook. Voeg zoete aardappel toe en kook gaar. Giet af, mix tot een gladde puree en proef af op peper, zout en een klontje boter. Houd warm.
-Breng voor de saus de visfumet aan de kook met het clementinesap, sjalot en kruidenstengels. Voeg room toe, laat inkoken en passeer door een zeef. Klop de roomboter wit en voeg gehakte dille toe. Monteer de saus op het laatst met de opgeklopte kruidenboter en werk af met Mandarin Napoleon. Houd warm.
-Kook de sliert clementineschil gaar in wat water en snijd in stukjes.
-Kruid de snoekbaars met peper en zout en bak op de huid in olijfolie tot glazig.
-Maak ondertussen van de achtergehouden schorseneren lange slierten en frituur ze goudbruin.
-Verdeel de schorsenerenjulienne over de borden en plaats hierop de vis met het vel naar boven. Werk af met puree van zoete aardappel en saus en garneer met gefrituurde schorseneren, dille, clementinepartjes en de stukjes clementineschil.
-Kook de julienne van schorseneren in water met melk gaar en spoel koud af. Bak ze vervolgens op in roomboter en flambeer met de Mandarin. Kruid met peper, zout en nootmuskaat en werk af met de gehakte kruiden. Houd warm.
-Kook voor de zoete aardappel water op met wat zout en enkele komijnzaadjes en passeer door een zeef in een andere pan. Voeg clementinesap toe en breng aan de kook. Voeg zoete aardappel toe en kook gaar. Giet af, mix tot een gladde puree en proef af op peper, zout en een klontje boter. Houd warm.
-Breng voor de saus de visfumet aan de kook met het clementinesap, sjalot en kruidenstengels. Voeg room toe, laat inkoken en passeer door een zeef. Klop de roomboter wit en voeg gehakte dille toe. Monteer de saus op het laatst met de opgeklopte kruidenboter en werk af met Mandarin Napoleon. Houd warm.
-Kook de sliert clementineschil gaar in wat water en snijd in stukjes.
-Kruid de snoekbaars met peper en zout en bak op de huid in olijfolie tot glazig.
-Maak ondertussen van de achtergehouden schorseneren lange slierten en frituur ze goudbruin.
-Verdeel de schorsenerenjulienne over de borden en plaats hierop de vis met het vel naar boven. Werk af met puree van zoete aardappel en saus en garneer met gefrituurde schorseneren, dille, clementinepartjes en de stukjes clementineschil.
Afbeelding
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijke snoekbaarsfilet met schorseneren en een puree van zoete aardappel met clementine...feestelijk lekker !
Ingrediënten
8 snoekbaarsfilets met vel
peper en zout, naar smaak
olijfolie
2 clementines, waarvan 1 de schil (niet het wit) eraf gesneden in een dunne sliert en 1 geschild en de partjes van tussen de vliesjes gesneden
Voor de schorseneren:
1 kg schorseneren, geschild, een paar achtergehouden en de rest in julienne
1 deel water en 1 deel melk
1 citroen, uitgeperst
peper en zout, naar smaak , nootmuskaat, naar smaak
roomboter
Mandarin Napoleon
dille, fijngehakt
platte peterselie, fijngehakt
Voor de zoete aardappel:
400 g zoete aardappel, geschild en in stukken
200 ml water|
2 clementines, uitgeperst
enkele komijnzaadjes
zout, naar smaak
roomboter
Voor de saus:
200 ml visfumet
100 ml clementinesap
100 ml room
2 sjalotjes, gesnipperd
paar hele stengels dille
paar hele stengels platte peterselie
roomboter
dille, fijngehakt en naar smaak Mandarin Napoleon
peper en zout, naar smaak
olijfolie
2 clementines, waarvan 1 de schil (niet het wit) eraf gesneden in een dunne sliert en 1 geschild en de partjes van tussen de vliesjes gesneden
Voor de schorseneren:
1 kg schorseneren, geschild, een paar achtergehouden en de rest in julienne
1 deel water en 1 deel melk
1 citroen, uitgeperst
peper en zout, naar smaak , nootmuskaat, naar smaak
roomboter
Mandarin Napoleon
dille, fijngehakt
platte peterselie, fijngehakt
Voor de zoete aardappel:
400 g zoete aardappel, geschild en in stukken
200 ml water|
2 clementines, uitgeperst
enkele komijnzaadjes
zout, naar smaak
roomboter
Voor de saus:
200 ml visfumet
100 ml clementinesap
100 ml room
2 sjalotjes, gesnipperd
paar hele stengels dille
paar hele stengels platte peterselie
roomboter
dille, fijngehakt en naar smaak Mandarin Napoleon
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483209
Homepage ID
1090993
Teller
3
Bron
kokschool Spermalie
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid