Bereidingswijze
Kook de aardappelschijfjes voor in water met zout. Laat de schijfjes goed uitlekken,.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de blikjes kipfilet snel rondom bruin.
Haal de kip uit de pan en kruid de kip met peper en zout.
Bak in het overgebleven vet eerst de champignons lichtbruin.
Voeg de sjalot-snippers eraan toe en bak die even mee tot glazig.
Voeg de goed uitgelekte witlof hieraan toe en bak de witlof plm. 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Voeg nu de room en de tijm toe aan de witlof. Breng de witlof aan de kook en laat de room een beetje inkoken. .
Maak de witlof op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Meng de kipstukjes door de witlof en verdeel de witlof over de ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes erover en strooi de geraspte kaas over de plakjes aardappel.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Verhit de olie in de koekenpan.
Bak hierin de blikjes kipfilet snel rondom bruin.
Haal de kip uit de pan en kruid de kip met peper en zout.
Bak in het overgebleven vet eerst de champignons lichtbruin.
Voeg de sjalot-snippers eraan toe en bak die even mee tot glazig.
Voeg de goed uitgelekte witlof hieraan toe en bak de witlof plm. 3 minuten onder voortdurend omscheppen.
Voeg nu de room en de tijm toe aan de witlof. Breng de witlof aan de kook en laat de room een beetje inkoken. .
Maak de witlof op smaak met peper, zout, nootmuskaat en een paar druppels worcestersaus.
Meng de kipstukjes door de witlof en verdeel de witlof over de ovenschaal.
Verdeel de aardappelschijfjes erover en strooi de geraspte kaas over de plakjes aardappel.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de schotel een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Al weer een verrukkelijk ovenschotel met witlof waar we van hebben gesmuld. De witlof heb ik in smalle repen gesneden en onder meer gekruid met Provencaalse kruiden wat een heerlijke smaak aan de witlof geeft. De witlof is niet voorgekookt maar gebakken.
Echt een schotel voor liefhebbers van witlof.
Zorg dat de kipblokjes niet te lang bakken want dan worden ze droog.
Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, maar zelf voorgekookte zijn echt veel lekkerder en zo klaar.
Echt een schotel voor liefhebbers van witlof.
Zorg dat de kipblokjes niet te lang bakken want dan worden ze droog.
Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, maar zelf voorgekookte zijn echt veel lekkerder en zo klaar.
Ingrediƫnten
3 flinke aardappelen, in schijfjes, voorgekookt
200 gram kipfilet, in blokjes
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram champignons, in plakjes
1 flink sjalotje, gesnipperd
4 struikjes witlof, ik smalle stroken gesneden
100 ml slagroom of kookroom
2 theelepels gedroogde tijm
Paar druppels worcestersaus
75 gram geraspte belegen kaas
200 gram kipfilet, in blokjes
Peper, zout
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram champignons, in plakjes
1 flink sjalotje, gesnipperd
4 struikjes witlof, ik smalle stroken gesneden
100 ml slagroom of kookroom
2 theelepels gedroogde tijm
Paar druppels worcestersaus
75 gram geraspte belegen kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor het voorkoken van de aardapelschijfjes
Leuke tips
Je kunt natuurlijk ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken, maar zelf voorgekookte zijn echt veel lekkerder en zo klaar.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1483169
Homepage ID
886977
Teller
816
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid