Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
Olie verhitten. Spekreepjes bakken tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben.
Champignons, uisnippers en knoflook even meebakken.
Groene kool toevoegen. Plm. 5 minuten omscheppend meebakken.
Afblussen met de witte wijn of bouillon. Even laten doorkoken tot het vocht bijna is verdwenen.
Roomkaas toevoegen en op een lage warmtebron zachtjes laten smelten. Goed door de kool mengen. Kool op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat, maggi aroma en paprikapoeder..
Kool overdoen in een ovenschaal (of je hapjespan in de oven zetten, doe ik altijd).
Geraspte kaas erover verdelen en de koolschotel in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven goudbruin bakken. (plm. 25 tot 30 minuten)
Olie verhitten. Spekreepjes bakken tot ze een mooie lichtbruine kleur hebben.
Champignons, uisnippers en knoflook even meebakken.
Groene kool toevoegen. Plm. 5 minuten omscheppend meebakken.
Afblussen met de witte wijn of bouillon. Even laten doorkoken tot het vocht bijna is verdwenen.
Roomkaas toevoegen en op een lage warmtebron zachtjes laten smelten. Goed door de kool mengen. Kool op smaak maken met peper, zout, nootmuskaat, maggi aroma en paprikapoeder..
Kool overdoen in een ovenschaal (of je hapjespan in de oven zetten, doe ik altijd).
Geraspte kaas erover verdelen en de koolschotel in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven goudbruin bakken. (plm. 25 tot 30 minuten)
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Groene kool, ook wel savooiekool is éé van de oudste koolsoorten en komt oorspronkelijk uit met Middellandse zeegebied. Groene kool is erg gezond. De kool hoeft niet lang te koken. Echt niet meer dan 10 minuten.
Je kunt groene kool op veel manieren bereiden. Ook stmppot groene kool is erg lekker. Ik heb de kool dit keer als bijgerecht gemaakt, lekker met spekreepjes, champignons.
Je kunt groene kool op veel manieren bereiden. Ook stmppot groene kool is erg lekker. Ik heb de kool dit keer als bijgerecht gemaakt, lekker met spekreepjes, champignons.
Ingrediënten
1 kleine groene kool (savooiekool), in smalle reepjes
2 eetlepels zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram champignons, in plakjes
1 dl droge witte wijn of bouillon
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad (optioneel)
zout, peper, nootmuskaat
paar druppels maggi aroma
100 gram roomkaas
100 gram pittige belegen geraspte kaas
2 eetlepels zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook, gesnipperd
100 gram champignons, in plakjes
1 dl droge witte wijn of bouillon
1 afgestreken eetlepel paprikapoeder
1 theelepel karwijzaad (optioneel)
zout, peper, nootmuskaat
paar druppels maggi aroma
100 gram roomkaas
100 gram pittige belegen geraspte kaas
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree, gebakken aardappelen, gekookte aardappelen of rijst.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483167
Homepage ID
886977
Teller
30
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid