Snijbonen met knoflook, tomaat en tijm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 11/01/2020 - 13:55
Bereidingswijze
Smelt de boter in een pan en bak hierin de sjalot-snippers en de knoflook glazig.
Schep de snijbonen erdoor samen met de verkruimelde bouillontablet.
Voeg ½ dl water en de gedroogde tijm hieraan toe. Breng het geheel aan de kook. Laat de snijbonen op een lage warmtebron plm. 10 minuten zachtjes koken tot ze beetgaar zijn. Tussendoor even proberen.
Als de snijbonen gaar zijn voeg je de tomatenblokjes eraan toe. Roer alles goed door. Maak op smaak met peper, wat nootmuskaat en een paar druppels maggi aroma.
Zit er teveel vocht in de pan? Dan de snijbonen even afgieten in een vergiet en weer terug in de pan goed warm laten worden.
Garneren met wat gehakte peterselie.

Afbeelding
Snijbonen met knoflook, tomaat en tijm
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Door snijbonen niet in water te koken, maar ze te smoren in boter houden ze veel meer smaak. De tomaten pas aan het eind toevoegen, want het zuur in de tomaten kan ervoor zorgen dat het langer duurt voordat de bonen garen.
Ingrediënten
10 gram roomboter
1 sjalotje gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
400 gram snijbonen, in schuine stukken gesneden
1 kruidenbouillontablet
2 tomaten, ontveld, zonder pitjes in kleine blokjes
2 theelepels gedroogde tijm
Peper, nootmuskaat
Paar druppels maggi aroma
Gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
pan
eventueel zeef of vergiet
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1483133
Homepage ID
886977
Teller
46
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Vegetarisch
Author Image
pwiggers
Gelegenheid