Bereidingswijze
-Kruid de kalfsmedaillons met peper en zout.
-Warm de boter in een pan.
-Kleur het vlees aan beide kanten, laat ze bakken en deglaceer ze met de calvados.
-Flambeer het kalfsvlees en schik het op de borden en hou het warm.
-Giet de room in de pan met de jus en Calvados en voeg de in plakjes gesneden champignons toe.
-Laat de saus inkoken totdat ze een siroopachtige textuur krijgt.
-Lepel over het vlees.
-Dien de kalfsmedaillons op met aardappelpuree en wat seizoengroenten of in kwartjes gesneden gebakken fruit.
-Warm de boter in een pan.
-Kleur het vlees aan beide kanten, laat ze bakken en deglaceer ze met de calvados.
-Flambeer het kalfsvlees en schik het op de borden en hou het warm.
-Giet de room in de pan met de jus en Calvados en voeg de in plakjes gesneden champignons toe.
-Laat de saus inkoken totdat ze een siroopachtige textuur krijgt.
-Lepel over het vlees.
-Dien de kalfsmedaillons op met aardappelpuree en wat seizoengroenten of in kwartjes gesneden gebakken fruit.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Makkelijk en super lekker streekgerecht uit Frankrijk , waar we aardappelpuree bij serveren
Ingrediënten
600 g kalfsmedaillons
4 eetlepels Solo (boter/margarine)
2 eetlepels Calvados
2 dl room (light)
zout
200 g champignons
peper
4 eetlepels Solo (boter/margarine)
2 eetlepels Calvados
2 dl room (light)
zout
200 g champignons
peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1483063
Homepage ID
1090993
Teller
8
Bron
solo
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid