Griekse sperziebonen met gehakt en feta

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/25/2020 - 16:55
Bereidingswijze
Sperziebonen schoonmaken, in kleine stukken snijden.
Sperziebonen beetgaar koken. Uit laten lekken in een vergiet.
Olijfolie verhitten in een hapjespan of grote koekenpan.
Gehakt hierin rul bakken. Op smaak maken met peper, zout en paprikapoeder.
Ui en knoflook even meebakken.
Tomatenblokjes, tomatenketchup en paprikastukjes toevoegen. Alles aan de kook brengen.
Op smaak maken met peper, zout, oregano, gedroogde tijm en suiker of honing..
Sperziebonen door de saus mengen.
Feta erover verdelen.
Garneren met gehakte peterselie.
Afbeelding
Griekse sperziebonen met gehakt en feta
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een recept wat er een beetje op leek zag ik in een Duits tijdschrift. Alleen al door de foto liep het water in mijn mond. In het recept in het tijdschrift zaten er onder andere nog zwarte olijven door. Dat heb ik niet gedaan. Ook heb ik ander ingrediƫnten gebruikt. Maar ik denk dat de speziebonen me olijven ook heel lekker zullen zijn.
Ingrediƫnten
500 gram sperziebonen
2 eetlepels olijfolie
400 gram rundergehakt
Zout, peper, paprikapoeder
1 middelgrote rode ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
1 blikje tomatenblokjes plm. 400 ml
1 eetlepel tomatenketchup
1 theelepel suiker of honing
Afgestreken eetlepel gedroogde tijm
Afgestreken eetlepel oregano
100 gram feta in blokjes
Gehakte peterselie

Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de sperziebonen
vergiet
hapjespan of grote koekenpan
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen, rijst, pasta.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1482955
Homepage ID
886977
Teller
121
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid