GLAASJE EI-CHORIZO MENGSEL MET GEWÜRTZTRAMINER GELEI

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op zo, 10/25/2020 - 09:23
Bereidingswijze
Week de gelatine in water. Kook de wijn zodat de alcohol verdampt, knijp de gelatine uit en meng door de wijn. Giet de helft in 4 glaasjes en zet ze in de koelkast zodat de het mengsel opstijft.

Kook het ei hard, laat het afkoelen. Snij de chorizo in kruimels en bak ze in de olie knapperig. Laat ze drogen op keukenpapier. Druk het gepelde ei door een zeef, meng met de chorizo kruimels, 1 el mayonaise, peper en zout en een snufje five spices.

Verdeel het eimengsel over de 4 glaasjes die inmiddels een gestolde bodem hebben en verdeel de resterende wijngelatine (die nog niet gestold is) over de glaasjes zodat het eimengsel onder staat. Zet alles weer in de koelkast zodat ook de bovenlaag kan stollen. Haal een uur voor gebruik uit de koekkast zodat de amuse op kamertemperatuur komt.
Aantal personen
4.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een gemakkelijk en smakelijk hapje dat bij vele gelegenheden geserveerd kan worden. Daarnaast is het een goedkope amuse en is snel klaar, maar moet ongeveer een half uur in de koelkast rusten. De gewurtztraminer wijn zorgt voor een kruidig accent.
Ingrediënten
3 glazen Gewürztraminer, 1 blaadje gelatine, 1 ei, 20 g chorizo, 1 el Dijon mayonaise, snufje five spices, peper en zout, 1 el olie. Als gewone mayonaise gebruikt wordt voeg 1 tl mosterd toe.
Hulpmiddelen & keukengerei
keukenzeef
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Europees
Soort gerecht / gang
Amuse
Recept ID
1482943
Homepage ID
2160663
Teller
10
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
Victorus
Gelegenheid