Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Giet de aardappelen af en laat ze even goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn en maak er met de warme melk en de kruidenroomkaas een luchtige puree van.
Kook de gebroken sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de sjalot-snippers toe en bak heel even mee tot glazig. Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde tijm eraan toe en bak deze 2 minuten al omscheppend mee. Meng de sperziebonen samen met de spekreepjes, sjalot-snippers, tijm en tomatenblokjes door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Kook de gebroken sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een koekenpan.
Bak hierin de spekreepjes knapperig en bruin. Voeg de sjalot-snippers toe en bak heel even mee tot glazig. Voeg de tomatenblokjes en de gedroogde tijm eraan toe en bak deze 2 minuten al omscheppend mee. Meng de sperziebonen samen met de spekreepjes, sjalot-snippers, tijm en tomatenblokjes door de aardappelpuree.
Maak de stamppot op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik noem dit een stamppotje, maar eigenlijk is het aardappelpuree met spekreepjes, sperziebonen en blokjes tomaat. De kruidenroomkaas zorgt voor het lekker romige van de "stamppot".
Ingrediƫnten
600 gram aardappelen kruimig
1 dl warme melk
50 gram kruidenroomkaas met knoflook
350 gram sperziebonen in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 (Roma) tomaten ontveld, zonder pitjes, in blokjes
2 theelepels gedroogde tijm
Peper, zout, nootmuskaat
1 dl warme melk
50 gram kruidenroomkaas met knoflook
350 gram sperziebonen in stukken
2 eetlepels zonnebloemolie
150 gram magere spekreepjes
1 sjalotje, gesnipperd
2 (Roma) tomaten ontveld, zonder pitjes, in blokjes
2 theelepels gedroogde tijm
Peper, zout, nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen en sperziebonen
koekenpan
koekenpan
Leuke tips
In plaats van spekreepjes kleine blokjes kaas door de stamppot.
Doe er eens wat fijngehakte groene kruiden door, zoals peterselie, bieslook, dille of wat gehakte lente-uitjes.
Doe er eens wat fijngehakte groene kruiden door, zoals peterselie, bieslook, dille of wat gehakte lente-uitjes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482777
Homepage ID
886977
Teller
167
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid