Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de olie in de hapjespan of in een wok.
Roerbak het gehakt in een paar minuten rul en bruin.
Bak de sambal, knoflook, kerriepoeder en djahé even mee.
Voeg de prei, champignons en spitskool toe en roerbak alles plm. 5 minuten (de spitskool moet beetgaar blijven !).
Roer de stukjes paprika erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak alles nog even tot de pindakaas en de ketjap goed met de groenten gemengd zijn.
Breng eventueel op smaak met peper, zout en een paar druppels maggi aroma.
Verhit de olie in de hapjespan of in een wok.
Roerbak het gehakt in een paar minuten rul en bruin.
Bak de sambal, knoflook, kerriepoeder en djahé even mee.
Voeg de prei, champignons en spitskool toe en roerbak alles plm. 5 minuten (de spitskool moet beetgaar blijven !).
Roer de stukjes paprika erdoor en roerbak nog 2 minuten.
Voeg de pindakaas en ketjap toe en roerbak alles nog even tot de pindakaas en de ketjap goed met de groenten gemengd zijn.
Breng eventueel op smaak met peper, zout en een paar druppels maggi aroma.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze spitskool was super lekker. Volgens mijn man wil hij dit elke week wel een keer eten. !!
Zorg dat je alle ingrediënten tevoren gesneden hebt en klaar hebt staan. Dan ben je echt in korte tijd klaar en zit je binnen een half uur lekker te smikkelen van deze heerlijke, pittig gekruide spitskool.
Ik heb de spitskool voor 4 personen gemaakt zodat we de dag erop nog een keer konden genieten. Lekker met rijst of met gebakken aardappelen. Net wat je lekker vindt.
Zorg dat je alle ingrediënten tevoren gesneden hebt en klaar hebt staan. Dan ben je echt in korte tijd klaar en zit je binnen een half uur lekker te smikkelen van deze heerlijke, pittig gekruide spitskool.
Ik heb de spitskool voor 4 personen gemaakt zodat we de dag erop nog een keer konden genieten. Lekker met rijst of met gebakken aardappelen. Net wat je lekker vindt.
Ingrediënten
250 gram basmatirijst
2 eetlepels arachideolie
350 gram rundergehakt
2 theelepels sambal
2 teentjes knoflook
1 dunne prei, in stukjes
150 gram champignons, in plakjes
1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
300 gram gesneden spitskool
2 afgestreken eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
Peper, zout
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
Paar druppels maggi aroma
2 eetlepels arachideolie
350 gram rundergehakt
2 theelepels sambal
2 teentjes knoflook
1 dunne prei, in stukjes
150 gram champignons, in plakjes
1 rode en 1 gele paprika, in stukjes
300 gram gesneden spitskool
2 afgestreken eetlepels pindakaas
3 eetlepels ketjap manis (zoet)
Peper, zout
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1 theelepel djahé (gemberpoeder)
Paar druppels maggi aroma
Hulpmiddelen & keukengerei
wok of hapjespan
Leuke tips
Lekker met rijst, gebakken aardappelen, puree en een lekkere salade.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Aziatisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482677
Homepage ID
886977
Teller
19491
Drank
Uit
Bookmarked
58
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid