Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Maak de sperziebonen schoon en breek of snij ze in stukken.
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken.in een vergiet.
Kook de plakjes aardappelen in water met zout gaar. Laat ze uitlekken in een vergiet.
Gehakt-tomatensaus:
Verhit de olie in een pan. Bak hierin het gehakt rul en bruin.
Bak de sjalot- en knoflooksnippers even mee. Bak ook de tomatenpuree even mee.
Voeg de tomatenblokjes + wat water toe. Breng dit aan de kook, samen het de bouillontablet, laurierblaadje, oregano en paprikapoeder. Laat de saus plm. 15 tot 20 minuten zachtjes sudderen. Maak op smaak met peper, zout en wat suiker of honing.
Meng de beetgaar gekookte sperziebonen door de tomatensaus.
Verdeel dit over de bodem van de ovenschaal.
Verdeel de plakjes aardappel erover.
Strooi de geraspte kaas over de aardappelen.
Zet de ovenschotel plm. 25 tot 30 bakken in het middel van de voorverwarmde oven tot de aardappelschijfjes een mooie goudbruine kleur hebben gekregen,
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mijn man is echt dol op spaghetti met bolognesesaus. Dat eten we dan ook regelmatig, vooral wanneer we niet veel tijd hebben. Ik maak vaak een behoorlijke hoeveelheid bolognesesaus en vries dat dan in gedeelten in. Even in de magnetron en tijdens het koken van de pasta is de saus ook klaar om gegeten te worden. Opeens kreeg ik de ingeving om mijn bolognesesaus te gebruiken voor mijn sperziebonen. En zo ontstond deze ovenschotel waar we lekker van hebben gesmikkeld.
Ingrediënten
300 gram sperziebonen
zout, peper
350 tot 400 gram aardappelen, geschild in schijfjes van plm. ½ cm
75 gram geraspte pittige kaas
Gehakt-tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie
200 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
½ blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 runderbouillontablet
1 eetlepel tomatenpuree (uit tube)
1 laurierblaadje
½ eetlepel gedroogde oregano
½ theelepel (gerookte) paprikapoeder
1 theelepel suiker of honing (maakt de tomatensaus wat zachter van smaak)
zout, peper
350 tot 400 gram aardappelen, geschild in schijfjes van plm. ½ cm
75 gram geraspte pittige kaas
Gehakt-tomatensaus:
1 eetlepel olijfolie
200 gram rundergehakt
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 sjalotje, gesnipperd
½ blikje tomatenblokjes (plm. 200 gram)
1 runderbouillontablet
1 eetlepel tomatenpuree (uit tube)
1 laurierblaadje
½ eetlepel gedroogde oregano
½ theelepel (gerookte) paprikapoeder
1 theelepel suiker of honing (maakt de tomatensaus wat zachter van smaak)
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet
pannen
ovenschaal
pannen
ovenschaal
Leuke tips
Je kunt ook voorgekookte aardappelschijfjes gebruiken in plaats van deze zelf te koken.
Je kunt ook sperziebonen uit pot of blik gebruiken.
Je kunt ook sperziebonen uit pot of blik gebruiken.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1482673
Homepage ID
886977
Teller
1071
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid