Bereidingswijze
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Beboter de springvorm
Verwarm de oven voor op 250.
Verwarm in de hapjespan een beetje olijfolie of boter. Fruit het teentje knoflook en bak de in stukjes gesneden paprika even mee. Voeg de shoarmareepjes toe en laat ze even bakken. Voeg de broccoliroosjes en de prei toe. Schep alles door elkaar en laat het even pruttelen.
Doe ondertussen de crème fraiche in een kom. Roer de 3 eieren er door. Voeg de bloem toe (beetje bij beetje) en roer tot een glad papje. Voeg wat peper en paprikapoeder toe.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
Vul de vorm met het groentemengsel en giet het crème fraiche mengsel er over heen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Schuif de taart in het midden van de oven en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
Beboter de springvorm
Verwarm de oven voor op 250.
Verwarm in de hapjespan een beetje olijfolie of boter. Fruit het teentje knoflook en bak de in stukjes gesneden paprika even mee. Voeg de shoarmareepjes toe en laat ze even bakken. Voeg de broccoliroosjes en de prei toe. Schep alles door elkaar en laat het even pruttelen.
Doe ondertussen de crème fraiche in een kom. Roer de 3 eieren er door. Voeg de bloem toe (beetje bij beetje) en roer tot een glad papje. Voeg wat peper en paprikapoeder toe.
Bekleed de springvorm met het bladerdeeg, prik met een vork wat gaatjes in de bodem en bestrooi de bodem met paneermeel.
Vul de vorm met het groentemengsel en giet het crème fraiche mengsel er over heen. Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
Schuif de taart in het midden van de oven en bak de taart in 30 minuten goudbruin en gaar.
Afbeelding
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit recept is een variatie op mijn basis preitaart. Een gerecht waarmee ik het hele gezin een plezier doe. Dit keer heb ik het gerecht iets aangepast. Ook deze is met veel enthousiasme onthaald.
Ingrediënten
400 gr gemarineerde shoarmareepjes
400 gr broccoli roosjes
400 gr preiringen
1 rode paprika
1 teentje knoflook
6 plakjes bladerdeeg
Paneermeel
200 ml crème fraiche
3 eetlepels bloem
3 eieren
30 gr geraspte kaas
400 gr broccoli roosjes
400 gr preiringen
1 rode paprika
1 teentje knoflook
6 plakjes bladerdeeg
Paneermeel
200 ml crème fraiche
3 eetlepels bloem
3 eieren
30 gr geraspte kaas
Hulpmiddelen & keukengerei
Hapjespan
Springvorm 26 cm
Springvorm 26 cm
Leuke tips
Vervang de shoarmareepjes door gehakt of stukjes kipfilet.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482579
Homepage ID
2894099
Teller
154
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid