Bereidingswijze
Kook de spruitjes in een paar minuten beetgaar in water met zout. Laat de spruitjes uitlekken in een vergiet.
Verhit de olie in een hapjespan of koekenpan met deksel.
Bak hierin het spek lichtbruin. Voeg de gewassen krieltjes toe aan de gebakken spekjes. Bak alles even goed aan. Zet de warmtebron wat lager. Doe het deksel op de pan en laat de krieltjes op een middelhoge warmtebron garen en lichtbruin bakken. Af en toe omscheppen.
Zodra de krieltjes gaar en bruin zijn voeg je de sjalot-snippers en de knoflook toe en bak deze even mee.
Doe de goed uitgelekte spruitjes en de tomatenblokjes erbij. Zet de warmtebron hoog en bak alles nogmaals een paar minuten, steeds omscheppend.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel een paar druppels maggi aroma.
Strooi de geraspte kaas over het spruitjespannetje. Laat de kaas wat smelten en dien dit lekkere spruitjes-pannetje op.
Verhit de olie in een hapjespan of koekenpan met deksel.
Bak hierin het spek lichtbruin. Voeg de gewassen krieltjes toe aan de gebakken spekjes. Bak alles even goed aan. Zet de warmtebron wat lager. Doe het deksel op de pan en laat de krieltjes op een middelhoge warmtebron garen en lichtbruin bakken. Af en toe omscheppen.
Zodra de krieltjes gaar en bruin zijn voeg je de sjalot-snippers en de knoflook toe en bak deze even mee.
Doe de goed uitgelekte spruitjes en de tomatenblokjes erbij. Zet de warmtebron hoog en bak alles nogmaals een paar minuten, steeds omscheppend.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en eventueel een paar druppels maggi aroma.
Strooi de geraspte kaas over het spruitjespannetje. Laat de kaas wat smelten en dien dit lekkere spruitjes-pannetje op.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor dit lekkere pannetje hoef je alleen de spruitjes even beetgaar te koken.
De krieltjes worden in het spekvet langzaam gegaard en gebakken.
In plaats van blokjes tomaat kun je er ook gedroogde tomaatjes en bijvoorbeeld blokjes kaas aan toevoegen. Ook lekker.
De krieltjes worden in het spekvet langzaam gegaard en gebakken.
In plaats van blokjes tomaat kun je er ook gedroogde tomaatjes en bijvoorbeeld blokjes kaas aan toevoegen. Ook lekker.
Ingrediënten
500 gram spruitjes, schoongemaakt in tweeën gesneden
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram mager rookspek in reepjes
400 gram krieltjes met schil, gewassen, grote krieltjes gehalveerd
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
50 gram geraspte belegen kaas
2 tomaten, ontveld, zonde pitjes, in blokjes
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels maggi aroma
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram mager rookspek in reepjes
400 gram krieltjes met schil, gewassen, grote krieltjes gehalveerd
2 sjalotjes, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
50 gram geraspte belegen kaas
2 tomaten, ontveld, zonde pitjes, in blokjes
Peper, zout, nootmuskaat
Paar druppels maggi aroma
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de spruitjes
hapjespan of koekenpan met deksel
hapjespan of koekenpan met deksel
Leuke tips
Gewoon lekker !
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482541
Homepage ID
886977
Teller
1463
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid