Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onder-warmte.
Kook de romanesco-roosjes beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes oesterzwammen lichtbruin.
Voeg de knoflooksnippers toe en bak ze even mee. Maak dit op smaak met oregano, zout en peper.
Doe de romanesco-roosjes in een ovenschaal.
Meng de gebakken oesterzwammen en de uitgelekte gedroogde tomatenreepjes door de romanesco.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Garneer met wat gehakte peterselie.
Kook de romanesco-roosjes beetgaar in water met zout. Laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de reepjes oesterzwammen lichtbruin.
Voeg de knoflooksnippers toe en bak ze even mee. Maak dit op smaak met oregano, zout en peper.
Doe de romanesco-roosjes in een ovenschaal.
Meng de gebakken oesterzwammen en de uitgelekte gedroogde tomatenreepjes door de romanesco.
Strooi de geraspte kaas erover en bak de ovenschotel plm. 20 tot 25 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot de kaas een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Garneer met wat gehakte peterselie.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Romanesco is de groene variant van een bloemkool. De romanesco is niet alleen groen van kleur maar loopt ook wat spitser toe. De smaak is wat intenser dan van gewone bloemkool.
Net als met bloemkool kun je met romanesco veel smaken combineren. Deze keer heb ik gekozen voor gebakken oesterzwammen en gedroogde tomaatjes. Heerlijke combinatie.
Dit is een aangepast recept (zie de link hieronder)
In het originele recept zijn champignons en peneermeel met Parmezaanse kaas gebruikt.
De bloemkool ging in dat recept alleen onder de grill en niet in de oven. Wij vonden het op deze manier erg lekker.
Net als met bloemkool kun je met romanesco veel smaken combineren. Deze keer heb ik gekozen voor gebakken oesterzwammen en gedroogde tomaatjes. Heerlijke combinatie.
Dit is een aangepast recept (zie de link hieronder)
In het originele recept zijn champignons en peneermeel met Parmezaanse kaas gebruikt.
De bloemkool ging in dat recept alleen onder de grill en niet in de oven. Wij vonden het op deze manier erg lekker.
Ingrediënten
1 kleine romanesco of bloemkool, in kleine roosjes
2 eetlepels olijfolie
100 gram oesterzwammen, in reepjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
4 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en in smalle reepjes gesneden
2 theelepels gedroogde oregano
Peper, zout
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
gehakte peterselie
2 eetlepels olijfolie
100 gram oesterzwammen, in reepjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
4 gedroogde tomaatjes op olie, uitgelekt en in smalle reepjes gesneden
2 theelepels gedroogde oregano
Peper, zout
plm. 50 gram geraspte belegen kaas
gehakte peterselie
Hulpmiddelen & keukengerei
vergiet
hapjespan die in de oven kan of ovenschaal
hapjespan die in de oven kan of ovenschaal
Leuke tips
Lekker met pasta, rijst, gebakken aardappelen, aardappelpuree etc.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
1482497
Homepage ID
886977
Teller
20
Bron
aangepast recept van : https://recepten.lidl.nl/recept/gegratineerde-bloemkool-met-champignons
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Glutenvrij
Notenvrij
Sojavrij
Vegetarisch
Gelegenheid