Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden boven- en onderwarmte.
Meng de kokosmelk met het sap van ½ limoen, olijfolie, en knoflook.
Leg de visfilet in de vuurvaste schaal. Kruid de vis met peper en zout.
Verdeel de groene kruiden en de lente-uitjes over de vis.
Giet het sausje van kokosmelk, limoensap en olijfolie hierover.
Leg de tomatenblokjes om de vis.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de oven. Liever niet langer want dan wordt de vis droog.
Meng de kokosmelk met het sap van ½ limoen, olijfolie, en knoflook.
Leg de visfilet in de vuurvaste schaal. Kruid de vis met peper en zout.
Verdeel de groene kruiden en de lente-uitjes over de vis.
Giet het sausje van kokosmelk, limoensap en olijfolie hierover.
Leg de tomatenblokjes om de vis.
Zet de schaal plm. 20 minuten in het midden van de oven. Liever niet langer want dan wordt de vis droog.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit lekkere visrecept is van Pascale Naessens. Ik heb het recept een heel klein beetje aangepast (hoe dat kun je zien als je op de link klikt). Het is een heerlijk visrecept vonden wij.
Wij hebben dit gegeten met een pittig stamppotje spitskool. Maar ook lekker met rijst, aardappelpuree en een salade heb je een lekkere maaltijd.
Wij hebben dit gegeten met een pittig stamppotje spitskool. Maar ook lekker met rijst, aardappelpuree en een salade heb je een lekkere maaltijd.
Ingrediënten
300 gram stevige witte visfilet (ik had kabeljauw)
50 ml kokosmelk
Sap van ½ limoen of 1 eetlepel citroensap.
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 grote ontvelde vleestomaat, zonder pitjes in kleine stukjes
Plm. 3 à eetlepels verse kruiden, zoals peterselie, dille etc.
2 lente-uitjes in kleine stukjes
50 ml kokosmelk
Sap van ½ limoen of 1 eetlepel citroensap.
1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
2 eetlepels olijfolie
Peper, zout
1 grote ontvelde vleestomaat, zonder pitjes in kleine stukjes
Plm. 3 à eetlepels verse kruiden, zoals peterselie, dille etc.
2 lente-uitjes in kleine stukjes
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met aardappelpuree en een salade
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1482353
Homepage ID
886977
Teller
574
Bron
https://www.purepascale.com/nl/recept-pascale-naessens-vis-met-kruiden-kokosmelk-limoen-en-tomaatjes
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Histaminevrij
Gelegenheid