Bereidingswijze
Kook de sperziebonen beetgaar in water met zout. Laat de sperziebonen uitlekken en zet ze apart.
Roer de zoute en zoete ketjap door elkaar en marineer de kipblokjes hierin plm. 30 minuten.
Laat de kip uitlekken in een zeef maar vang de marinade op.
Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin de kipblokjes snel rondom bruin en haal ze uit de pan. Zet even apart.
Bak in de overgebleven olie de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak de gesnipperde rode peper, paprikastukjes en garam masala even mee.
Voeg de kokosmelk, verkruimelde maggiblokjes, gehakte selderij, paar druppels citroensap, bruine basterdsuiker en het overgebleven marinadevocht hieraan toe. Breng alles nu aan de kook.
Voeg dan de kipblokjes toe en laat nog even plm 10 minuten zachtjes garen. Liever niet langer dan wordt de kip te droog.
Meng de beetgaar gekookte sperziebonen erdoor. Verwarm alles nogmaals en proef. Maak eventueel nog op smaak met zout, peper en wat van beide ketjapsoorten.
Roer de zoute en zoete ketjap door elkaar en marineer de kipblokjes hierin plm. 30 minuten.
Laat de kip uitlekken in een zeef maar vang de marinade op.
Verhit de olie in de hapjespan. Bak hierin de kipblokjes snel rondom bruin en haal ze uit de pan. Zet even apart.
Bak in de overgebleven olie de ui- en knoflooksnippers glazig. Bak de gesnipperde rode peper, paprikastukjes en garam masala even mee.
Voeg de kokosmelk, verkruimelde maggiblokjes, gehakte selderij, paar druppels citroensap, bruine basterdsuiker en het overgebleven marinadevocht hieraan toe. Breng alles nu aan de kook.
Voeg dan de kipblokjes toe en laat nog even plm 10 minuten zachtjes garen. Liever niet langer dan wordt de kip te droog.
Meng de beetgaar gekookte sperziebonen erdoor. Verwarm alles nogmaals en proef. Maak eventueel nog op smaak met zout, peper en wat van beide ketjapsoorten.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo af en toe heb ik echt trek in een beetje pittige maaltijd. Omdat ik weinig tijd had zocht ik naar een snel recept. Iets dergelijks vond ik op internet. Ingrediënten wat aangepast en ook de bereidingswijze. Zo klaargemaakt vonden we dit een heerlijke (Surinaamse) maaltijd.
Ingrediënten
250 gram sperziebonen
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
2 eetlepels ketjap asin (zout)
250 gram kipfilet, in niet te kleine stukjes
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 middelgrote ui, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes gesnipperd
1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
150 ml kokosmelk
2 vierkante maggiblokjes (zit in één verpakking)
1 paprika (ik had geel, rood is leuker), in kleine stukjes
2 eetlepels gehakte selderij
Paar druppels citroensap
½ eetlepel bruine basterdsuiker
2 eetlepels ketjap manis (zoet)
2 eetlepels ketjap asin (zout)
250 gram kipfilet, in niet te kleine stukjes
2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 middelgrote ui, gesnipperd
½ rode Spaanse peper, zonder pitjes gesnipperd
1 eetlepel garam masala (Jonnie Boer)
150 ml kokosmelk
2 vierkante maggiblokjes (zit in één verpakking)
1 paprika (ik had geel, rood is leuker), in kleine stukjes
2 eetlepels gehakte selderij
Paar druppels citroensap
½ eetlepel bruine basterdsuiker
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de sperziebonen
pan voor de rijst
hapjespan
pan voor de rijst
hapjespan
Leuke tips
Lekker met rijst en een komkommersalade of probeer eens mijn pittige Oosterse komkommer-paprkasalade. (zie: https://www.smulweb.nl/recepten/1382929/Pittige-oosterse-komkommer-paprikasalade).
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482351
Homepage ID
886977
Teller
4009
Drank
Uit
Bookmarked
33
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid