Aardappelovenschotel met champignons ham kaas en ei

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op ma, 09/28/2020 - 16:57
Bereidingswijze
Kook de schijfjes aardappel in water met zout plm. 5 à 6 minuten tot ze gaar zijn. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef.
Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan.
Bak hierin de uisnippers glazig. Voeg de champignons toe en bak deze even mee. Maak op smaak met peper en zout.
Meng de champignons, ham-reepjes en stukjes hardgekookte eieren door de gekookte en uitgelekte aardappelplakjes. Doe het aardappelmengsel over in een ovenschaal.
Béchamelsaus:
Smelt 15 gram boter in een pannetje.
Roer de bloem er in één keer door. Goed roeren zodat geen klontjes ontstaan. Laat de bloem plm. 2 minuten garen op een lage warmtebron.
Giet nu beetje bij beetje de melk erbij. Steeds tussendoor heel goed roeren, want klontjes zijn niet lekker. Vind je de saus te dik voeg dan nog een beetje melk toe.
Als je een mooie gladde saus hebt gekregen roer je 2/3 van de geraspte kaas door de saus.
Maak de saus op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat.
Verdeel de saus over de aardappelschotel.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en zet de schaal plm. 25 tot 30 minuten in het midden van de op 200 graden voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.
Afbeelding
Aardappelovenschotel met champignons ham kaas en ei
Aardappelovenschotel met champignons ham kaas en ei
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dit keer een ovenschotel zonder groenten, dus de aardappelen als bijgerecht.
De voorgekookte aardappelschijfjes lekker gemengd met gekookte ham, hardgeookte eieren en gebakken champignons en dan overgoten met een pittige kaassaus. Super lekker. Met een salade erbij heb je een heerlijke maaltijd.
Ingrediënten
3 grote vastkokende aardappelen, geschild in schijfjes van ½ cm
Zout, peper
1 kleine ui, gesnipperd
Plm. 100 gram gekookte achterham in reepjes
2 hardgekookte eieren, in stukjes
100 gram champignons, in plakjes
1 eetlepel + 15 gram (room)boter
15 gram bloem
2 dl melk
Zout en peper, nootmuskaat
Plm. 60 gram geraspte belegen kaas

Hulpmiddelen & keukengerei
pan om de aardappelplakjes te koken
steelplan voor de bechamelsaus
koekenpan voor de champignons en uisnippers
Leuke tips
Je kunt ook voorgekookte aardappelshijfjes gebruiken.
Wat fijngesneden prei door de ovenschotel is ook erg lekker.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1482349
Homepage ID
886977
Teller
143
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid