Bereidingswijze
1. Start met de uienringen in de boter te aanfrituren.
2. Voeg vervolgens bloem bij en laat het voor eventjes garen zodat de aroma's vrij komen.
3. Blus de ringen vervolgens af met een witte wijn (Pinot Blanc of Chardonnay) en breng het op smaak met de Puur Veltman specerijen: Culitel & Melange Bourguignonne.
4. Laat de uien vervolgens doorkoken zodat de suikers van de uien vrij komen.
5. Serveer het in een kop met een schijf stokbrood en gegratineerde kaas.
2. Voeg vervolgens bloem bij en laat het voor eventjes garen zodat de aroma's vrij komen.
3. Blus de ringen vervolgens af met een witte wijn (Pinot Blanc of Chardonnay) en breng het op smaak met de Puur Veltman specerijen: Culitel & Melange Bourguignonne.
4. Laat de uien vervolgens doorkoken zodat de suikers van de uien vrij komen.
5. Serveer het in een kop met een schijf stokbrood en gegratineerde kaas.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze recepten zijn van Marc Veltman. Marc Veltman fungeert al jaren als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Sinds dit jaar verkoopt Marc Veltman ook zijn eigen Melanges en smaakversterkers en deelt zijn heerlijke recepten via Puur Veltman. De melanges die in dit recept gebruikt worden zijn: Culitel en Escarienne mix.
Ingrediënten
Jonge kaas
50 gram bloem
15 gram melange bourguignonne
1000 gram bouillon
2 laurierbladen
2 stuks kruidnagel
Cayennepeper
Culitel
30 gram witte wijn
50 gram bloem
15 gram melange bourguignonne
1000 gram bouillon
2 laurierbladen
2 stuks kruidnagel
Cayennepeper
Culitel
30 gram witte wijn
Leuke tips
Bewaaradvies
De zelfgemaakte uiensoep kan bewaard worden als deze ingevriest wordt in de diepvries. Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar je doet er wel goed aan om de stappen om in te vriezen nauwlettend te volgen. Want vaak zijn het de extra's die het invriezen moeilijk of onmogelijk maken.
Vaak eten we in Nederland bijvoorbeeld Franse uiensoep, met in de soep een met kaas gegratineerd stuk stokbrood.
Uien, soep en dit met kaas gegratineerd stokbrood kun je los van elkaar prima invriezen. Zodra je het stokbrood in de soep invriest, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis.
Soep kun je gewoon invriezen maar zorg er dus wel voor dat er nooit brood of stokbrood in de soep zit.
Bij het ontdooien zou het brood in de soep verweken en de vorm verliezen. Je krijgt dan allemaal stukjes brood in de soep, en dat is niet lekker.
Wijnadvies
Bij een zwaardere soepen zoals de uiensoep, is het lekkerder om dit te matchen met een iets zwaardere wijn zoals een Pinot Blanc of een lekkere simpele Chardonnay.
De zelfgemaakte uiensoep kan bewaard worden als deze ingevriest wordt in de diepvries. Uiensoep invriezen is vrij makkelijk, maar je doet er wel goed aan om de stappen om in te vriezen nauwlettend te volgen. Want vaak zijn het de extra's die het invriezen moeilijk of onmogelijk maken.
Vaak eten we in Nederland bijvoorbeeld Franse uiensoep, met in de soep een met kaas gegratineerd stuk stokbrood.
Uien, soep en dit met kaas gegratineerd stokbrood kun je los van elkaar prima invriezen. Zodra je het stokbrood in de soep invriest, of liever gezegd ontdooit, dan gaat het mis.
Soep kun je gewoon invriezen maar zorg er dus wel voor dat er nooit brood of stokbrood in de soep zit.
Bij het ontdooien zou het brood in de soep verweken en de vorm verliezen. Je krijgt dan allemaal stukjes brood in de soep, en dat is niet lekker.
Wijnadvies
Bij een zwaardere soepen zoals de uiensoep, is het lekkerder om dit te matchen met een iets zwaardere wijn zoals een Pinot Blanc of een lekkere simpele Chardonnay.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
1482335
Homepage ID
2962685
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid