Bereidingswijze
1. Begin met het maken van een aardappelpuree en met het vervolgens met 1 ei. Om de aardappelburgers op smaak brengen, worden de Puur Veltman specerijen Melange Bourguignonne en een beetje Culitel erbij toegevoegd.
2. Maak er vervolgens hambugertjes van en paneer deze goed met paneermeel.
3. Als laatst worden de vegetarische burgertjes op hoog vuur met olie of boter gebakken.
2. Maak er vervolgens hambugertjes van en paneer deze goed met paneermeel.
3. Als laatst worden de vegetarische burgertjes op hoog vuur met olie of boter gebakken.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Aantal stuks
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze recepten zijn van Marc Veltman. Marc Veltman fungeert al jaren als bruggenbouwer tussen de werelden van marketing en product-ontwikkeling. Van idee tot een industrieel maakbaar product. Sinds dit jaar verkoopt Marc Veltman ook zijn eigen Melanges en smaakversterkers en deelt zijn heerlijke recepten via Puur Veltman. De melanges die in dit recept gebruikt worden zijn: Culitel.
Ingrediënten
400 gram aardappelpuree
1 ei
30 gram Melange Bourguignonne
100 gram paneermeel
Culitel
Olie of boter
1 ei
30 gram Melange Bourguignonne
100 gram paneermeel
Culitel
Olie of boter
Leuke tips
Tip: Als je maismeel panneermeel gebruikt, dan kan het ook gluten vrij worden gegeten.
Bewaaradvies
U kunt vrij makkelijk de burgertjes invriezen. Maar als het niet goed wordt uitgevoerd, dan kunnen de burgertjes uit elkaar vallen. Dus stop ze eerst nadat je ze gepanneerd hebt, één voor één in een zakje, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bij het ontdooien zou ik de burgertjes gewoon uit de diepvries halen, want anders kunnen ze verweken en de vorm verliezen. Doe na het ontdooien meer panneermeel erop. De aardappel burgers kan je max. 2 maanden in de vriezer bewaren en in de koelkast bljft het voor max. 2 dagen goed.
Bewaaradvies
U kunt vrij makkelijk de burgertjes invriezen. Maar als het niet goed wordt uitgevoerd, dan kunnen de burgertjes uit elkaar vallen. Dus stop ze eerst nadat je ze gepanneerd hebt, één voor één in een zakje, zodat ze niet aan elkaar plakken. Bij het ontdooien zou ik de burgertjes gewoon uit de diepvries halen, want anders kunnen ze verweken en de vorm verliezen. Doe na het ontdooien meer panneermeel erop. De aardappel burgers kan je max. 2 maanden in de vriezer bewaren en in de koelkast bljft het voor max. 2 dagen goed.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482333
Homepage ID
2962685
Teller
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Vegetarisch
Gelegenheid