Bereidingswijze
vervarm de oven voor op 200 graden,
de gesneden uien bakken en dan de bloem toevoegen en een roux maken, tot een balletje krijg,
dan stap voor stap de bouillon toevoegen dat de uien er goed onderstaan, even 5 minuten doorkoken, dan kopje melk toevoegen en wat peper, even laten door koken, dan in ovenbestendige koppen doen, 2 plakken brood in dobbelsteentjes toevoegen, en de kas erover heen strooien, in de oen 10 minuten verwarmen, dan de grill stand aan doen en de kaas even laten gratineren, dan de peterselie erop doen en klaar, smullen maar!!
de gesneden uien bakken en dan de bloem toevoegen en een roux maken, tot een balletje krijg,
dan stap voor stap de bouillon toevoegen dat de uien er goed onderstaan, even 5 minuten doorkoken, dan kopje melk toevoegen en wat peper, even laten door koken, dan in ovenbestendige koppen doen, 2 plakken brood in dobbelsteentjes toevoegen, en de kas erover heen strooien, in de oen 10 minuten verwarmen, dan de grill stand aan doen en de kaas even laten gratineren, dan de peterselie erop doen en klaar, smullen maar!!
Afbeelding
Aantal personen
6.00
Aantal stuks
1.00
Vertel iets leuks over dit recept
Ik heb dit recept uit een oud kookboek gehaald van mijzelf.
Ingrediƫnten
4 grote uien
40 gram boter
40 gram bloem
4 grote uien, peper, kopje melk, peterselie
geraspte kaas, 2 boterhammen.
40 gram boter
40 gram bloem
4 grote uien, peper, kopje melk, peterselie
geraspte kaas, 2 boterhammen.
Hulpmiddelen & keukengerei
grotere pan, of hapjespan
Leuke tips
doe er een boterham bij nog met kruidenboter.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
1482283
Homepage ID
1066357
Teller
1
Bron
kookboek
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid