Malse filetlapjes a la minute in honing mosterd marinade

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 09/23/2020 - 17:27
Bereidingswijze
Maak een marinade van de olie, mosterd, honing en cayennepeper.
Marineer de filetlapjes hierin plm. 30 minuten buiten de koelkast. Zorg dat de lapjes van alle kanten met de marinade bedekt zijn.
Verwarm een koekenpan met antiaanbaklaag op hoge warmtebron zodat de pan goed heet is. Zet de warmtebron dan middelhoog en leg de varkensfiletlapjes in de pan.
Bak de filetlapjes plm. 2 tot 3 minuten aan beide kanten. Keer de lapjes regelmatig en schuif ze over de bodem tijdens het bakken.
Breng de filetlapjes nog op smaak met zout en peper.
Garneer met wat gehakte bieslook.
Afbeelding
Malse filetlapjes a la minute in honing mosterd marinade
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Filetlapjes worden snel droog als je ze te lang en op te hoog vuur bakt.
Ik ben steeds aan het experimenteren geweest en heb nu de juiste manier gevonden.
Eerst de lapjes marineren en dan langzaam - heel kort - bakken. Ze worden door het korte bakken niet zo heel mooi bruin, maar daar door de marinade is dit niet zo'n probleem.
Ingrediƫnten
4 varkensfiletlapjes a la minute
2 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel milde mosterd
1 eetlepel honing
mespunt cayennepeper
1 eetlepel gehakte bieslook
peper , zout
snufje zout
Hulpmiddelen & keukengerei
koekenpan
schaaltje voor de marinade
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482247
Homepage ID
886977
Teller
967
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Author Image
pwiggers
Gelegenheid