Bereidingswijze
marineer de kipfilet met:
200 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel garam masala
2 theelepels komijn
2 theelepels koriander
1 theelepel gember vers
½ theelepel chilivlokken
het lekkerste is dit een dag van te voren al te laten trekken.
Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een hapjespan of wok gaar en schep het daarna uit de pan.
fruit dan de gesnipperde uitjes, gember en knoflook even aan.
Voeg dan de droge kruiden toe: koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala en bak dit kort mee.
voeg Tomatenpuree toe en roerbak dit even mee
voeg de gepelde tomaten toe met de crème fraîche en breng dit aan de kook.
als de saus te dik is, kun je een beetje water toevoegen.
Voeg de kip aan de saus toe
200 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel garam masala
2 theelepels komijn
2 theelepels koriander
1 theelepel gember vers
½ theelepel chilivlokken
het lekkerste is dit een dag van te voren al te laten trekken.
Bak de kip (in de yoghurt marinade) in een hapjespan of wok gaar en schep het daarna uit de pan.
fruit dan de gesnipperde uitjes, gember en knoflook even aan.
Voeg dan de droge kruiden toe: koriander, komijn, kurkuma, paprikapoeder, garam massala en bak dit kort mee.
voeg Tomatenpuree toe en roerbak dit even mee
voeg de gepelde tomaten toe met de crème fraîche en breng dit aan de kook.
als de saus te dik is, kun je een beetje water toevoegen.
Voeg de kip aan de saus toe
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
ik hou van dit soort gerechtjes die zelf hun werk doen, je voegt ingredienten bij elkaar laat het liefst een nacht staan en de smaken doen zelf hun werk, de volgende dag heb je binnen 20 min een lekkere maaltijd op tafel staan, wat uitelkaar barst van de heerlijke doorgetrokken kruiden. ik hou er zo van
Ingrediënten
Marinade voor de kip
350 gram kipfilet
200 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel garam masala
2 theelepels komijn
2 theelepels koriander
1 theelepel gember vers
½ theelepel chilivlokken
Currysaus
100 gram crème fraîche
2 uien (gesnipperd)
1 teen knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel garam massala kruiden
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gember (vers - geraspt)
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
350 gram kipfilet
200 gram Griekse yoghurt
1 teen knoflook
1 eetlepel garam masala
2 theelepels komijn
2 theelepels koriander
1 theelepel gember vers
½ theelepel chilivlokken
Currysaus
100 gram crème fraîche
2 uien (gesnipperd)
1 teen knoflook
1 blik gepelde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 eetlepel garam massala kruiden
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel gember (vers - geraspt)
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
Leuke tips
bestrooi met verse koriander
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indiaas
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482213
Homepage ID
2961735
Teller
161
Bron
internet
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid