Pilav met kip en perzik

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/22/2020 - 15:05
Bereidingswijze
Kook de rijst met een bouillonblokje ik gebruik de kip
Snipper het uitje en snijd de knoflook fijn.
Verhit een beetje olie in een koekenpan en fruit het uitje en de knoflook.
Voeg dan de paprika,kaneel,peper en zout toe en bak dit even kort.
voeg dan de paprika toe en bak deze even mee.
Daarna voeg je de tomatenpuree toe en bak je dit ook even kort mee.
als laatste voeg je de de blokjes kip toe en bak dit tot de kip gaar is.
Snijd ondertussen de halve perziken in partjes en voeg eerst alleen het sap van de perziken toe aan de kip.
Daarbij doe je 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel zoete ketjap.
Voeg tot slot de perziken toe
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze pilav met kip en perzik maak ik al sinds mijn tijd op de huishoudschool, al waar ik hem voor het eerst mocht proeven tijdens kookles, sinds dien staat deze favoriet in mijn kookschrift en is nog steeds erg geliefd.
Ingrediënten
300 gram rijst
300 gram kipfilet (in blokjes)
2 paprika's in rood en geel in reepjes
70 gram tomatenpuree
1 blik halve perziken op lichte siroop (uit blik) (420 gram)
2 teentjes knoflook
1 ui
2 eetlepels chilisaus
1 eetlepel ketjap (zoet)
1 theelepel paprikapoeder
½ theelepel kaneel
olie, peper en zout
Hulpmiddelen & keukengerei
hapjes pan
Leuke tips
serveer met de rijst. en eventueel een lekkere salade, je kunt bij een pittige versie sambal toevoegen.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Turks
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482211
Homepage ID
2961735
Teller
1857
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Author Image
baksels74
Gelegenheid