Bereidingswijze
Kook de aardappelen gaar in water met zout. Laat ze goed droogstomen. Stamp de aardappelen fijn met een aardappelstamper.
Maak van de aardappelen een luchtige puree met wat warme melk en een eetlepel roomboter.
Roer de reepjes witlof, stukjes hardgekookte eieren, blokjes appel en katenspek door de aardappelpuree.
Maak alles op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en mayonaise.
Warm de stamppot al omscheppend op, op een lage warmtebron.
Maak van de aardappelen een luchtige puree met wat warme melk en een eetlepel roomboter.
Roer de reepjes witlof, stukjes hardgekookte eieren, blokjes appel en katenspek door de aardappelpuree.
Maak alles op smaak met peper, zout, nootmuskaat, mosterd en mayonaise.
Warm de stamppot al omscheppend op, op een lage warmtebron.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Zo'n lekker romig stampotje smaakt in elke jaargetijde. De woitlof en de stukjes appel zorgen voor een lekkere beet. De mayonaise en de mosterd voor het romige. De katenspek voor een beetje pittig en de eieren en de aardappelen vullen het geheel tot een heel lekker stampotje.
Ingrediƫnten
500 gram kruimig kokende aardappelen
Scheutje melk
1 eetlepel roomboter
3 stronken witlof , in smalle reepjes
2 hard gekookte eieren, in kleine stukjes
1 Elstar appel, in hele kleine blokjes
1 klein sjalotje, gesnipperd
Plm. 50 gram katenspek in smalle reepjes
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel milde mosterd
Peper, zout, nootmuskaat
Scheutje melk
1 eetlepel roomboter
3 stronken witlof , in smalle reepjes
2 hard gekookte eieren, in kleine stukjes
1 Elstar appel, in hele kleine blokjes
1 klein sjalotje, gesnipperd
Plm. 50 gram katenspek in smalle reepjes
1 eetlepel mayonaise
1 eetlepel milde mosterd
Peper, zout, nootmuskaat
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de aardappelen
Leuke tips
Lekker met een balletje gehakt of een biefstukje.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1482193
Homepage ID
886977
Teller
1239
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Gelegenheid