Bereidingswijze
stap1
bestrooi het vlees met de bloem en schud overtollige er af.
laat de olie met de helft van de boter in een braadpan heet worden.
en bak hierin het vlees goudbruin.
Schep de spekjes,de uien erbij en bak dit mee tot ze lichtbruin kleuren.
voeg de kruidnagel de jeneverbessen,laurier toe en breng op smaak met peper en zout.
stap 2
schenk de wijn bijhet vlees en stoof het vlees in 2,5 uur op laag vuur.
roer het vlees wel regelmatig door. voeg wanneer er veel vocht verdampt wat water toe.
stap 3
schep ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat half uurtje zachtjes doorkoken.
verwarm nu de oven voor.225 gaden.
stap 4 vet de ovenschaal in met boter schep het stoofvlees in de schaal en bedek met de puree
stap 5 leg daarop de appel en bestrooi met de beschuit kruimels
plaats dit ongeveer nog 15 min in de oven
bestrooi het vlees met de bloem en schud overtollige er af.
laat de olie met de helft van de boter in een braadpan heet worden.
en bak hierin het vlees goudbruin.
Schep de spekjes,de uien erbij en bak dit mee tot ze lichtbruin kleuren.
voeg de kruidnagel de jeneverbessen,laurier toe en breng op smaak met peper en zout.
stap 2
schenk de wijn bijhet vlees en stoof het vlees in 2,5 uur op laag vuur.
roer het vlees wel regelmatig door. voeg wanneer er veel vocht verdampt wat water toe.
stap 3
schep ontbijtkoek bij het vlees in de pan en laat half uurtje zachtjes doorkoken.
verwarm nu de oven voor.225 gaden.
stap 4 vet de ovenschaal in met boter schep het stoofvlees in de schaal en bedek met de puree
stap 5 leg daarop de appel en bestrooi met de beschuit kruimels
plaats dit ongeveer nog 15 min in de oven
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
dit recept komt van Hotel Bakker uit Vorden, het familiehotel die beroemd is in de wijdse omgeving om hun heelijke jachtschotel.
Ingrediënten
800 gram magere runderlappen in blokjes
2 el bloem
2 el olie
100 gram bote
50 gram spekblokjes
2 uien
4 kruidnagels
10 gekneusde jeneverbessen
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
2 plakken ontbijt koek in dobbelstenen
900 gram zelfgemaakte purree
2 appels geschild en in ringen
2 beschuiten vekruimd
2 el bloem
2 el olie
100 gram bote
50 gram spekblokjes
2 uien
4 kruidnagels
10 gekneusde jeneverbessen
2 laurierblaadjes
300 ml rode wijn
2 plakken ontbijt koek in dobbelstenen
900 gram zelfgemaakte purree
2 appels geschild en in ringen
2 beschuiten vekruimd
Hulpmiddelen & keukengerei
ovenschaal
braadpan
pan
schalen
braadpan
pan
schalen
Leuke tips
de puree kun je maken van een kilo heerlijk kruimige aardappelen die je in 20 min kookt met zout.
voeg na bereiding 200 ml volle melk en 100 gram boter, nootmuskaat toe
en roer er op het laatste moment 2 eieren door voor een extra smeuïge puree.
voeg na bereiding 200 ml volle melk en 100 gram boter, nootmuskaat toe
en roer er op het laatste moment 2 eieren door voor een extra smeuïge puree.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1482187
Homepage ID
2961735
Teller
67
Bron
allerhande magazine
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Gelegenheid