Bereidingswijze
Oven voorverwarmen op 200 graden boven- en onder-warmte.
In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Andijvie heel goed laten uitlekken in een vergiet (even uitdrukken met een lepel).
Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de bloem toe en nu heel goed roeren. Bloem heel even meebakken.
Voeg dan de uitgelekte andijvie in gedeelten toej, goed door elkaar roeren.
Snel van warmtebron afhalen.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Stukjes tomaat door de andijvie mengen.
½ van de andijvie over een ovenschaal verdelen.
Andijvie beleggen met helft van ham en daarop de helft van de kaas.
Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas.
Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Andijvie heel goed laten uitlekken in een vergiet (even uitdrukken met een lepel).
Smelt de boter in de (andijvie-)pan en bak hierin het sjalotje glazig.
Voeg de bloem toe en nu heel goed roeren. Bloem heel even meebakken.
Voeg dan de uitgelekte andijvie in gedeelten toej, goed door elkaar roeren.
Snel van warmtebron afhalen.
Op smaak maken met peper, zout en nootmuskaat.
Stukjes tomaat door de andijvie mengen.
½ van de andijvie over een ovenschaal verdelen.
Andijvie beleggen met helft van ham en daarop de helft van de kaas.
Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas.
Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Het idee voor deze andijvieschotel pikte ik op internet. Op deze manier is de andijvie koolhydraatarm.De andijvie op een andere manier bereid dan vermeld in het recept op internet omdat andijvie zo vaak erg nat blijft en dat heb ik zo zien te voorkomen. Verder heb ik andere kruiden en tomaatjes toegevoegd. Je kunt - als je dat lekkerder vindt - natuurlijk ook voorgekookte aardappelplakjes aan deze schotel toevoegen. Doe dan een laag aardappelplakjes onderin de schotel en een laag aardappelplakjes helemaal bovenop. Dan zou ik er ook nog wat geraspte kaas over strooien. Misschien nog lekkerder.
Ingrediënten
500 gram fijn gesneden andijvie
2 tomaten zonder vel en pitjes in kleine blokjes
1 eetlepel (room)boter
1 eetlepel bloem
1 klein sjalotje gesnipperd
zout en peper
nootmuskaat
paar druppels maggi aroma
100 gram plakjes jong belegen kaas
100 gram dunne plakjes achterham
2 tomaten zonder vel en pitjes in kleine blokjes
1 eetlepel (room)boter
1 eetlepel bloem
1 klein sjalotje gesnipperd
zout en peper
nootmuskaat
paar druppels maggi aroma
100 gram plakjes jong belegen kaas
100 gram dunne plakjes achterham
Hulpmiddelen & keukengerei
pan voor de andijvie
vergiet of zeef
ovenschaal
vergiet of zeef
ovenschaal
Leuke tips
Lekker met gebakken aardappelen, gekookte aardappelen of aardappelpuree of zoals vermeld bij "vertel iets leuks....
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
1482099
Homepage ID
886977
Teller
990
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Sojavrij
Gelegenheid