Bereidingswijze
Verhit de olie in de wok op hapjespan.
Bak hierin de stukjeskipfilet (in gedeelten) snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Kruid de kipfilet met peper en zout.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Bak de stukjes tomaat en de prei even mee.
Doe de gesneden spitskool erbij. Roer alles goed door elkaar en bak de spitskool een paar minuten al omscheppend mee.
Verkruimel de bouillonblokjes of bouillontablet over de spitskool.
Voeg 2 eetlepels water en beide ketjap-soorten eraan toe.
Laat de spitskool in plm. 8 tot 10 minuten zachtjes stoven. De spitskool moet beetgaar blijven dus af en toe proeven. Voeg halverwege de tijd de kipstukjes toe. (Als je dit eerder doet wordt de kipfilet misschien te droog).
Proef en maak eventueel nog wat op smaak met peper, zout en wat van de ketjap.
Bak hierin de stukjeskipfilet (in gedeelten) snel rondom bruin. Haal ze uit de pan en zet ze even apart. Kruid de kipfilet met peper en zout.
Bak in het overgebleven vet de ui en knoflook glazig. Bak de stukjes tomaat en de prei even mee.
Doe de gesneden spitskool erbij. Roer alles goed door elkaar en bak de spitskool een paar minuten al omscheppend mee.
Verkruimel de bouillonblokjes of bouillontablet over de spitskool.
Voeg 2 eetlepels water en beide ketjap-soorten eraan toe.
Laat de spitskool in plm. 8 tot 10 minuten zachtjes stoven. De spitskool moet beetgaar blijven dus af en toe proeven. Voeg halverwege de tijd de kipstukjes toe. (Als je dit eerder doet wordt de kipfilet misschien te droog).
Proef en maak eventueel nog wat op smaak met peper, zout en wat van de ketjap.
Afbeelding
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Op internet kwam ik een recept van Surinaamse spitskool tegen en dat trok me wel aan. In het originele recept werden op het laatst aan de spitskool nog kleine knapperig gebakken aardappelblokjes toegevoegd. Dat heb ik dus niet gedaan hoewel het me wel erg lekker lijkt. Volgende keer?
Ingrediƫnten
2 eetlepels zonnebloemolie of arachideolie
400 gram gesneden spitskool
1 flinke kipfilet, in kleine stukjes
1 vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in stukjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, gewassen in kleine stukjes
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1 eetlepel ketjap asin (zoute ketjap)
peper en zout naar smaak
2 Maggi bouillonblokjes of 1 vleesbouillontablet
400 gram gesneden spitskool
1 flinke kipfilet, in kleine stukjes
1 vleestomaat, ontveld, zonder pitjes, in stukjes
1 middelgrote ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 dunne prei, gewassen in kleine stukjes
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
1 eetlepel ketjap asin (zoute ketjap)
peper en zout naar smaak
2 Maggi bouillonblokjes of 1 vleesbouillontablet
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
Leuke tips
lekker met rijst en een komkommersalade of tomatensalade
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
1481973
Homepage ID
886977
Teller
1563
Bron
internet, beetje aangepast
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Dit recept is helemaal:
Koemelkvrij
Glutenvrij
Kippenei eiwitvrij
Notenvrij
Gelegenheid